Honeywell lancerer en innovativ ATEX-ventileret dragt til kemi- og medicinalindustrien

Hapichem, der er konstrueret af et kemikaliebestandigt materiale (CHEM) med en høj beskyttelsesfaktor (PF>50.000), udgør en pålidelig barriere mod højpotente farmaceutiske ingredienser (HAPI) og er ATEX-certificeret for at overholde Den Europæiske Unions krav om brug af beskyttelsesdragter i eksplosive atmosfærer.

“Den nye ventilerede dragt opfylder en voksende kundeefterspørgsel efter personlig beskyttelse mod både farlige kemiske stoffer og elektrostatiske risici,” udtaler David Guiho, produktchef for ventilerede dragter hos Honeywell Industrial Safety EMEA. “Personer, der håndterer kemiske stoffer, har brug for særlig beskyttelse, og eksisterende løsninger giver ikke et tilfredsstillende komfort- og beskyttelsesniveau. Den nye dragt er velegnet til virksomheder, hvor luften er kontamineret med partikler, og hvor både beskyttelsesdragt og åndedrætsværn er nødvendigt.”

Steder, hvor både åndedrætsværn, kropsværn og antistatisk og kemisk beskyttelse er påkrævet, skal medarbejderne normalt iføre sig tre dele: ventileret hætte, en ikke-ventileret dragt med høj kemikaliebestandighed og antistatiske overtrækssko. Hapichem tilbyder denne kombinerede beskyttelse i et enkelt stykke personligt beskyttelsesudstyr, hvilket er omkostningsbesparende og sikrer samtidig det højeste beskyttelsesniveau. Den halogenfrie dragt kan også destrueres efter brug.

Engangsdragten overholder helt de seneste standarder: EN 14605/A1: 2009 (beskyttelsesdragt til brug mod flydende kemikalier), EN 1073-1: 1998 (beskyttelsesdragt mod radioaktiv kontaminering) og EN 1149-5: 2008: Antistatisk (elektrostatisk beskyttelse når korrekt jordet).

Dragtens lave luftforbrug, der er særligt konstrueret til respirationsnetværk med lavtryksluft, gør det muligt at have flere medarbejdere sluttet til det samme luftnetværk. Den patenterede Y-formede ryg med integreret luftventilation gør det muligt for brugerne sikkert at sidde ned eller arbejde på deres knæ.

Yderlagets, visirets og de forseglede sømmes høje mekaniske og kemiske bestandighed samt den dobbelte tætte lynlås og patenterede udluftningsventil reducerer risikoen for kontaminering, mens det orange sikkerhedsbånd på siden udgør en intuitiv løsning i nødtilfælde, hvor der er en luftfejl indvendigt i dragten.

Andre funktioner omfatter den patenterede udluftningsventil, der gør dragten kompatibel med dekontamineringsbrusebade, og hætter fjerner risikoen for, at ventilen tilstoppes. Derudover fjerner lynlåsen foran behovet for hjælp til at tage dragten af og på.

Polyestervisiret har fremragende optiske egenskaber for et bredt synsfelt og forbedret modstandsdygtighed over for farlige kemiske stoffer.

Engangsmanchetter gør det muligt for brugeren at justere handskestørrelse og -type i henhold til håndstørrelse og kemiske risici.

Dragten har også tre sålmuligheder: standardfod- og underfodsål samt skridsikker og absorberende sål, der kan tilpasses forskellige arbejdsmiljøer.

LÆS også: WAGO – EPSITRON-DC/DC-konvertere – ny generation i 6 mm-kapsling
Honeywell lancerer en innovativ ATEX-ventileret dragt til kemi- og medicinalindustrien's Firmaprofil
Cookie-indstillinger