DAFA – Ansvarlighed er forudsætningen for velfungerende dampspærreløsninger

Den tankegang har været gennemgribende for alle DAFAs tiltag og udviklingsområder gennem de sidste 10 år.

Helhedsbetragtningen handler selvfølgelig om at udvikle og skabe byggerier, der har et minimalt energiforbrug uden fugtproblemer og med et behageligt og velfungerende indeklima for de, som bor og opholder sig i byggeriet.

I den helhedsbetragtning indgår også byggeriets øvrige parter: forhandlere, projekterende og udførende. De, som skal bygge husene. Derfor lægger DAFA stor vægt på at udvikle produkter og løsninger, som sørger for, at arkitekten har en sikker og let adgang til at projektere sit byggeri med DAFAs løsninger. Og dernæst at håndværkeren er klædt på til at udføre dampspærre-løsningen korrekt – på en både nem og effektiv måde. Dette var hovedbudskabet ved Director Jens Egs indlæg ved sidste uges Byggefysikdag 2017 i København.

Teori og praktik mødes
Overordnet har DAFA en tilgang, der både omfatter teori og praktik. Det betyder i praksis, at mange af DAFAs anbefalede dampspærreløsninger fortsat overgår kravene i Bygningsreglementet.

Samlet set har udviklingsprocessen inden for dampspærresystemer været så markant, at DAFA i dag i mange henseender opfattes som markedsleder. “Vi oplever dagligt at få henvendelser fra
byggeriets parter om forskellige tekniske udfordringer vedrørende udførelse eller placering af dampspærren”, siger Jens Eg, Director for Building Materials hos DAFA A/S.

Han fortsætter: “Det skyldes bl.a., at vi har haft fokus på to områder; på den ene side selve dampspærresystemet DAFA AirStop System. Det er som bekendt et komplet system, der består af en række kvalitetsfolier og et bredt tilbehørsprogram med bl.a. tapes, rør- og kabelkraver, folieklæb og lysningsfolie.

Og på den anden side den viden og kompetence, som knytter sig til at anvende det. DAFA har de seneste 5-6 år afholdt mere end 1000 kundeseminarer, primært i Danmark. Vi har prioriteret et særdeles aktivt niveau med uddannelser i form af mindre seminarer hos både forhandlere, på selve byggepladsen og på værkstedet”, forklarer Jens Eg. Derudover sikrer DAFAs eget kvalitets-styringssystem certificeret efter 9001, at alle produkter altid lever op til de beskrevne standarder.

For at understrege og fortsætte den progressive udvikling har DAFA investeret i eget klimakammer. Det nye testcenter gør DAFA i stand til at gennemføre ældningstests, hvor produkterne udsættes for kraftige klimapåvirkninger fra varme, kulde, UV-lys og fugtighed. Derved kan man simulere de forskellige årstider, herunder også tilpasse klimapåvirkningerne i relation til hvilket land, der er tale om.

Omfattende tests og garantier
“DAFA står på mål for at levere produkter, der skaber sikkerhed og tryghed hos vores professionelle samarbejdspartnere: forhandlere, udførende og projekterende og i sidste ende
bygherrerne, som skal anvende byggeriet. Det beror bl.a. på vores garantier på op til 30 år. Vel at mærke en funktionsgaranti, der er ensbetydende med, at DAFA påtager sig omkostninger ved levering, udtagning og montering af produkterne samt de derved nødvendige ekstraomkostnin-ger ved eventuel skade i garantiperioden”, forklarer Jens Eg. Han understreger, at DAFA fortsat og i fremtiden ønsker at udvikle og skabe nye og endnu bedre produkter til dampspærrer.”

DAFAs garantier en naturlig forlængelse af omfattende tests og dokumentationsmaterialer, der er udført i samarbejde med Teknologisk Institut i Danmark og med SINTEF på det norske
marked. I begge tilfælde er der gennemført en multiældningstest, som omfatter alle produkterne i DAFA AirStop System. Det vil sige, at produkterne er blevet udsat for UV- og fugtpåvirkninger og kraftige temperaturudsving. Resultaterne har på alle områder været særdeles positive, og det er baggrunden for, at DAFA siden 2010 har tilbudt særlige garantier på op til 30 år.

Bredt program af folier
DAFA AirStop System omfatter en række folier med forskellige egenskaber og ydeevner, der relaterer sig de opgaver og funktioner, som de indgår i. Foliesortimentet spænder bredt men
altid med fokus på kvalitet og holdbarhed og er inddelt i tre hovedgrupper: dampspærre, fugtadaptiv dampspærre og dampbremse. Når det er det er sagt, så er DAFA selvfølgelig en del af en konkurrencebetonet verden. Derfor valgte virksomheden at tilbyde en regenereret dampspærrefolie til sine kunder. En diffusionstæt folie, der på alle områder lever op til gældende krav og kvaliteter, og som er anvendelig til de både loft- og vægløsninger.

Se Leverandører af Dampspærre
Cookie-indstillinger