Varmepumper leverer konsekvent varme

Selve denne overførsel kan ske således, at varmepumpen overfører denne varme til de eksisterende varmeelementer, der findes i huset, hvilket eksempelvis vil være radiatorer eller gulvvarmen. Alternativt kan varmepumpen også blot blæse denne varme ind i huset i form af helt almindelig varm luft. Det er en særdeles effektiv måde at opvarme sit hus på, og den er også miljøvenlig i brug.

Forskellige typer af varmepumper

Der er tre overordnede kategorier af varmepumper – jordvarmepumper, luft til vand pumper og luft til luft pumper. Jordvarmepumpen er den dyreste i anskaffelsen, og det er også den mest effektive varmepumpe. Denne kan varme både rum og vand op. Luft til vand pumpen kræver en mindre grund til brug, og den er også billigere i anskaffelse. Den billigste og letteste version er luft til luft pumpen, og den er primært god til brug i sommerhus eller blot som supplement til andre varmekilder i huset. Der er altså rigeligt med alternativer indenfor varmepumper, og du skal sagtens kunne finde en varmepumpe, der passer ind i dit hjem.

Varmepumper brillerer i tests

Energistyrelsen har foretaget undersøgelser af diverse typer af varmepumper, og deres uafhængige laboratorium laver objektive tests af varmepumpernes effektivitet, og hvorvidt varmepumperne holder det, som producenterne lover. Varmepumperne på det danske marked klarer sig rigtigt flot, og du får i høj grad det, som producenten lover dig. Du skal derfor være meget uheldig for at finde en dårlig varmepumpe.

Teknologisk Institut har foretaget flere undersøgelser specifikt på det danske marked, og disse undersøgelser har også ledt til en blåstempling af varmepumperne på dette marked. Du kan derfor sikkert og trygt vælge at installere en varmepumpe, da der er stor troværdighed at finde i producenterne af varmepumper og deres produkter.

Vælg den ideelle varmepumpe

Når du skal vælge en varmepumpe, så bør du overveje, hvilket budget du har til dette, og om det skal være en primær eller sekundær varmekilde. Det giver god mening at spare penge på varmepumpen til sommerhuset, hvorimod du har meget mere at vinde ved at investere mere i en varmepumpe til helårsboligen.

Læs mere om muligheden for at installere en varmepumpe her.

Økonomi i forbindelse med køb af varmepumpe

I forbindelse med købet af en varmepumpe, er det naturligvis væsentligt at sikre sig finansiering til sit køb. Såfremt du ønsker at erhverve dig en varmepumpe, og du har behov for et privatlån til at foretage investeringen i en varmepumpe, er der i mange tilfælde god mulighed for at få dette. Læs mere om mulighederne på denne hjemmeside.

Se Leverandører af Varmepumper
Cookie-indstillinger