Velfac – Oplev dagslysets enestående kvaliteter i påskedagene

Det kan du få svar på, når otte nye drømmehuse i påsken slår dørene op på Byg & Bo udstillingen i Skanderborg. Her giver danske byggefirmaer bl.a. deres bud på, hvordan dagslysets mange kvaliteter udnyttes bedst muligt i boligen.
Danmarks otte førende byggefirmaer løfter i påskedagene sløret for fremtidens drømmehuse på udstillingen Byg & Bo på Fruering Skovmark i Skanderborg.

I alt otte drømmehuse slår dørene op skærtorsdag, og her kan bl.a. hentes inspiration og viden om, hvordan fremtidens bolig bruger dagslys inden døre til at skabe øget boligglæde og livskvalitet i dagligdagen.

Mange faktorer påvirker dagslyset
– Dagslys spiller en enorm rolle for vores fysiske og psykiske velvære og hele oplevelsen af vores boliger. Derfor er det vigtigt at se på lyset, når du vælger ny bolig eller skal renovere. Lysindfaldet påvirkes af mange faktorer, og det åbner for mange forskellige tilgange og muligheder, som du kan opleve på udstillingen.

Det forklarer Peer Bertelsen, salgschef i Velfac, som har leveret vinduerne til udstillingshusene. Virksomheden rådgiver bl.a. tømrerfirmaer, arkitekter og private boligejere om, hvordan forskellige vinduesvalg påvirker alt fra lysindfald og facadeudtryk til indbrudssikkerhed og energiforbrug.

Og her er det vigtigt at huske, at et vindue ikke bare er et vindue, understreger Peer Bertelsen. For selv om størrelsen er en vigtig faktor, har vinduesdesignet også meget at sige:

– Smallere rammer åbner for et større glasareal, som igen øger lysindfaldet, mens sprosser fx giver mindre lysindfald. Derudover er der en række andre forhold, som har betydning for dagslyset inden døre, såsom farvesætningen, placeringen af vægge og møbler, valg af persienner osv. Det gør det ekstra vigtigt at få rådgivning og hente inspiration fra starten, så du opnår den optimale løsning.

1500 kvadratmeter inspiration
De otte huse på Byg & Bo udstillingen omfatter i alt 1500 kvadratmeter, hvor man gratis kan gå på opdagelse og hente inspiration, uanset om man foretrækker en ultramoderne eller mere traditionel boligstil.

Udstillingen åbner torsdag d. 29. marts kl. 10 og kan besøges alle påskedagene kl. 10-16. Derefter holder den åbent søndage kl. 10-14 frem til d. 27. januar 2019.

Udstillingshusene er opført af henholdsvis 2 plan huset, Benée, eurodan-huse, FBA Huse, HusCompagniet, KFS Boligbyg A/S, Lasse Larsen huse samt Milton huse. Ud over byggefirmaerne er Nordea repræsenteret med en pavillon, hvor man kan hente råd og vejledning om bl.a. finansiering.

Læs mere om udstillingen her:

LÆS også: TEKNIQ – Et enkelt tryk kan redde liv
Velfac – Oplev dagslysets enestående kvaliteter i påskedagene's Firmaprofil
Cookie-indstillinger