Ballonproducent 60-dobler produktionen med hjælp fra 6 danske cobots

Ved at anvende fem UR3-cobots har virksomheden kunnet fastholde sin produktion i Storbritannien. De fleksible cobots har samtidig gjort det muligt at være så fleksibel i forhold til kundernes krav, at det øgede B-Loonys markedsandele. Ved at investere i automatisering producerer virksomheden nu tæt ved 2 millioner meter flagdekorationer om året, og den har øget sin produktion af burgerflag fra 250.000 til 15 millioner om året.

Udviklingen i markedets krav og stigende lønomkostninger betød, at B-Loony var nødt til at øge produktiviteten og effektiviteten betydeligt for at forblive konkurrencedygtige både på det britiske marked og i udlandet. Høj efterspørgsel og krav om kort leveringstid for specifikke produktlinjer satte også B-Loony under pres for at finde en løsning, der ville give medarbejderne mulighed for mere effektivt og samtidig reagere hurtigere på kundernes behov.

Da hver opgave er meget individuelt tilpasset, med mængder, der svinger mellem så lidt som 250 og op til 2 millioner produkter pr. ordre, var fleksibilitet og skalerbarhed meget vigtigt.

Cobotten var svaret på udfordringerne

For at få inspiration besøgte B-Loonys driftschef James Clephan en produktionsmesse, hvor han så cobots for første gang:

“Så snart jeg så den kollaborative UR3-robot i aktion, vidste jeg, at jeg havde fundet svaret,” forklarer Clephan. “Alle vores produkter er kundetilpassede, og vi har ikke ubegrænset plads i vores produktionsfacilitet, så det er vanskeligt at integrere industrirobotter, indhegning eller sikkerhedsafskærmning. Jeg kunne imidlertid med det samme se, hvordan cobotterne kunne passe problemfrit ind i vores drift,” siger James Cleplan.

B-Loony startede med én UR3-cobot og købte hurtigt fem mere, og virksomheden bruger cobotterne til en række opgaver, som operatørerne tidligere udførte med håndkraft. Disse medarbejdere arbejder nu side om side med og fører tilsyn med op til fire cobots, der udfører opgaver såsom at blæse balloner op, sy flagdekorationer sammen og samle kageflag. Cobotterne kan klare de mest rutineprægede og gentagelsesprægede dele af disse opgaver, så medarbejderne kan fokusere på mere værdiskabende aktiviteter, såsom kvalitetskontrol.

Medarbejdernes accept var meget vigtig for B-Loony, og den var afgørende for valget af UR3-cobots frem for andre alternative teknologier. Universal Robots’ sikkerhedsfunktioner betyder, at B-Loony-teamet er meget trygge ved at arbejde side om side med cobotterne, da selv det mindste stød mod robotten vil stoppe hele system øjeblikkeligt. Som teamleder Magda Okon så præcist udtrykker det: “Jeg elsker at arbejde med cobotterne, de er som en tredje hånd!”

Flytbarhed gør investeringen langtidsholdbar

Cobotternes brugervenlighed og fleksibilitet øgede synligt produktiviteten på fabrikken, så B-Loony kunne øge produktionen og reducere den gennemsnitlige pris for hver produceret vare:

“På trods af stigende inflation og lønomkostninger har vores investering i robotteknik og automatisering gjort os mere effektive og konkurrencedygtige,” konstaterer B-Loonys driftschef James Clephan.

En anden uventet fordel ved cobotterne har været muligheden for at omstille dem med kort varsel, når omstændighederne ændrer sig.

“Faktisk blev den produktlinje, som cobotterne oprindelig blev anskaffet til, nedlagt. Men så kunne vi blot omprogrammere cobotterne og få dem op at køre et andet sted. Så investeringen er også fremtidssikret,” forklarer James Clephan.

Ved hjælp af automatisering producerer B-Loony nu over 1930 kilometer flagdekorationer om året, hvilket svarer til afstanden fra London til Casablanca. Desuden har virksomheden øget sin produktion af flag til gourmet-mad med mere end 5000 %, fra 250.000 til 15 millioner om året, og har øget sin markedsandel betydeligt.

Denne øgede produktivitet har betydet, at B-Loony opnåede en tilbagebetalingsperiode på kun ni måneder for sine oprindelige cobot-investeringer. Virksomheden forventer, at tilbagebetalingsperioden for fremtidige projekter kan nedbringes yderligere til kun seks måneder via stordriftsfordele.

Oplagt til skræddersyet produktion

“Andre små og mellemstore virksomheder i Storbritannien, som overvejer at anvende automatisering, bør absolut kaste sig ud i det. Hvis det fungerer for en kundetilpasset og tempofyldt virksomhed som os, så er jeg sikker på, at omkostnings- og tidsbesparelserne vil være lige så betydelige for andre virksomheder,” synes James Clephan, driftschef i B-Loony.

Se Leverandører af Cobots her
Cookie-indstillinger