Nordelektro – Nyt badehotel i ægte Skagen-stil

Det er et badehotel af den helt klassiske slags, der er skudt op på Havneplads i Skagen, hvor flere slidte bygninger sidste år blev jævnet med jorden.

Nedrivningen har skabt plads til et nyt og markant udvidet Hotel Marie, som – i velkendt Skagen-stil med gulpudsede facader, hvide altaner og røde mansardtage – blander lokal byggeskik med moderne komfort og teknologi.

Som gæst er man ikke tvivl om, at man befinder sig i Skagen. Tapeter, farver, kunst og møbler er alle vegne med til at formidle historien om den omgivende by og natur. Selv inde i elevatorerne har fortællingen om Skagen fortrængt det sterile udtryk, man typisk finder i en elevatorkabine. Paneler i trælook samt gulv-til-loft-fotos af krusende bølger og lokale vartegn bidrager til at skabe den helt rette stemning.

– Hotellet er opført og indrettet i ægte Skagen-stil, og derfor ville vi gerne gøre noget ekstra ud af kabinerne for at føre stilen helt igennem. Det færdige resultat er et godt eksempel på, hvordan detaljerne er med til at skabe en flot helhed, siger teknisk rådgiver Henrik Jacobsen fra Nordelektro, der har leveret hotellets to specialdesignede elevatorer samt en scenelift til den genopførte Havnekro inde ved siden af.

Stærkt, tillidsbaseret samarbejde

Hotel Marie åbnede som pensionat i 2014 i en mindre bebyggelse fra omkring år 1900, der i sin tid blev brugt som badeanstalt for søens folk. Med den nye tilbygning på 1.405 kvadratmeter er kapaciteten vokset til 90 overnattende gæster, og hotellet kan nu tilbyde moderne dobbeltværelser, juniorsuiter og ferielejligheder. Der er også blevet plads til tre konferencelokaler, selskabslokale, morgenmadscafé og en gårdhave.

Hos projektets totalentreprenør, Færch & Co, glæder adm. direktør Søren Worup, sig over at aflevere et projekt, der sætter et flot og markant aftryk på byudviklingen i landets nordligste by. Han pointerer, at det er kombinationen af en ambitiøs bygherre og et stærkt, tillidsbaseret samarbejde mellem projektets aktører, der har omsat tanker og visioner til færdigt byggeri.

– Det er et projekt, hvor flere af de valgte løsninger er udviklet undervejs, og det har krævet en stor portion fleksibilitet fra alle involverede for at nå i mål, så hotellet kunne åbne til sommersæsonen. Det er et flot byggeri, som vi er stolte over at føje til cv’et, siger Søren Worup.

Fakta om byggeriet af Hotel Marie
Areal: 1.405 kvm. nybyggeri + 300 kvm. renovering

Bygherre: JVP Ejendomme
Totalentreprenør: Færch & Co.

Arkitekt: Bjørk & Maigaard

Rådgivende ingeniør: Brix & Kamp

Elevatorleverandør: Nordelektro

Indretningsarkitekt: Tine Hundrup

 

Fakta om elevatorerne

Type: Sodimas Medium 3

Hastighed: 1 m/s

Kapacitet: 630 kg – 8 personer

Energiklasse: A

Kabine: 1.100 x 1.400 mm (specialdesign)

Antal stop: 3

Løftehøjde: 5.600 mm

Styring: Qitouch

Se Leverandører af Elevatorer
Cookie-indstillinger