Sundolitt A/S sikrer lokalsamfund adgang til hjertestartere

Hvert år får ca. 4.000 personer pludseligt, uventet hjertestop uden for hospital i Danmark. Det er en meget alvorlig tilstand med høj dødelighed. Kun ca. 10% af dem, som rammes af hjertestop uden for et hospital overlever udover de første 30 dage. Heldigvis kan chancen for at overleve øges med 200-300 procent, hvis genoplivningen i forbindelse med hjertestop kommer i gang med det samme.

Derfor opsætter Sundolitt A/S nu hjertestartere på alle deres fabrikker i Danmark.

– ”Hurtig hjælp er alt afgørende, når mennesker bliver ramt af hjertestop. Vi ønsker at sikre vore medarbejdere, besøgende og lokalområder på bedst mulig vis. Vi har i indeværende år oplevet et tilfælde hvor en medarbejder fik problemer med hjertet, og ved snarrådig hjælp fra gode kolleger blev sendt på hospitalet, hvor vedkommende blev behandlet rettidigt og professionelt,” udtaler Kristian Mørk, formand for arbejdsmiljøudvalget i Sundolitt A/S, og fortsætter;

– ”Men det fik os til at tænke på hvad der kunne være sket, hvis der ikke havde været den rette hjælp at få. Det førte til at vi opfordrede direktionen til at overveje en investering i hjertestartere til alle vore afdelinger, hvilket direktionen bakkede op om, og det realiseres nu inden årets udgang

Sundolitt har valgt at opsætte hjertestarterne uden for fabrikkerne, således at de er tilgængelige 24 timer i døgnet også for beboer eller andre som er i nærheden af en af Sundolitts fire danske fabrikker.  For hvert minut der går uden livreddende førstehjælp, reduceres chancen for at overleve med ca. 10 procent, og går der mere 10 minutter, inden der gives livreddende førstehjælp, overlever kun ganske få.

For ledelsen var der derfor ikke tvivl om, at det var en god ide med hjertestartere til gavn for såvel medarbejdere og samarbejdspartnere som lokalsamfundet.

-”Der var ingen tvivl om, at den ide skulle implementeres. Og når vi satte hjertestartere op, så gav det ikke mening, at de ikke skulle være tilgængelige for lokalsamfundet,” udtaler Henrik Vasylyeva, adm. direktør i Sundolitt A/S.

-” Vi har i forvejen årlige kurser i beredskab og førstehjælp for alle medarbejdere, og de suppleres nu med et hjertestartermodul,” afslutter Henrik Vasylyeva.

LÆS også: Krüger – Nyt klimavenligt vandværk skal forsyne Frederiksberg med blødt vand
Sundolitt A/S sikrer lokalsamfund adgang til hjertestartere's Firmaprofil
Cookie-indstillinger