Rittal A/S – AX-plasttavle: Nu også klar til udendørs brug

Rittal har afrundet sin AX-serie af kompakte tavler med sine nyudviklede plasttavler. Producenten tilbyder nu det bedste fra to verdener: Fordelene ved avanceret teknologi kombineret med fordelene ved et ekstremt robust materiale. AX plasttavler beskytter de elektriske komponenter selv i meget barske miljøer, såsom udendørs. Deres nye monteringsfunktioner muliggør hurtig udvidelse og giver en større mulighed for montering ved hjælp af smart teknologi.

Rittal erstatter sin tidligere KS-serie med de nye AX plasttavler og omdefinerer dermed fuldstændig plasttavleteknologi. Udviklingen er baseret på Rittals teknologi til stålplade og rustfrit ståltavler, som kan anvendes for at forenkle og fremskynde fremstillingsprocesser i panelbygning og fremstillingsprocessen for fordelingsanlæg. Nu omfatter plasttavler for første gang også denne systemteknologi. Det er en win-win-situation for anlægskonstruktører: Resultatet er tavleteknologi, der tillader den størst mulige forenkling, hurtighed og designfrihed, mens man på samme tid opfylder alle forudsætninger for maksimal sikkerhed og robusthed. Uanset om de placeres sikkert i en fabriksbygning eller bliver udsat for vejr og vind, kan de nye AX-plasttavler modstå alle ekstreme forhold på stedet.

Større driftssikkerhed

De nye tavler egner sig perfekt til udendørs brug takket være en plast, som er forstærket med glasfibre, og som har en syv gange højere UV-modstandsevne. Af denne grund har de en UL F1 udendørsklassificering (UL 746C). En integreret regnbeskyttelsesstrimmel på øvre og nedre kanter af døren, som beskytter pakningen mod støv og regnvand, betyder, at tavlen er dobbeltforseglet. Den Klasse II-beskyttende isolering til op til 1000 V AC sikrer øget personlig beskyttelse. Den beskyttende isolering og de høje beskyttelseskategorier på op til IP66 eller NEMA 4X forbliver intakte, selv hvis tavlen er i brug. Takket være det intelligente tavledesign er indvendig installation uproblematisk og påvirker ikke den indkapslede tavles område. Tavlen er også UL 508A-godkendt og har UL94 brandklasse V-0.

Forbedret effektivitet

Tavlemontører nyder lige fra starten fordel af et sofistikeret tavlekoncept. Hurtig samling sikres af de mange monteringsknaster inde i tavlen. Disse gør det muligt at fastskrue tilbehør såsom udstansede sektioner og skinner hurtigt og direkte på ethvert tavleinteriør og på bagpanelet. Dørbetjente afbrydere og dørpositioner kan også være direkte forbundet til monteringsknasterne. Hertil kommer, at kasseformede skinner kan skrues direkte på de eksisterende monteringsfremspring overalt inden i tavlen. Monteringspladen kan let skrues i fra forsiden ved hjælp af de formonterede bolte, og den kan også jordforbindes senere via de eksisterende nøglehuller. Desuden er det hurtigt at skifte dørhængsel, når tavlen er blevet fyldt.

Tavlerne kan rumme digitalt udstyr og passer perfekt ind i den digitale værdikæde hos tavlemontører og producenter af koblingsudstyr. Sideløbende med højkvalitets 3D-data og Rittals konfigurationssystem, som accelererer processerne for udvælgelse og planlægning, gør funktioner som QR-koder på alle paneler, som skal bearbejdes, det lettere at integrere dem i produktionens arbejdsgang og dermed fremme banebrydende digital monitorering i alle faser – hele vejen fra varemodtagelse til færdiggørelse.

Mere fleksibilitet

Med plastavlen AX omdanner Rittal for første gang et plasthus til et tavlesystem – med bedre muligheder for indvendig montering. Udstansede sektioner og skinner kan nu monteres på et 25-mm stigningsmønster ved hjælp af et universalbeslag. De mange monteringsfremspring, både i kabinettet og på indersiden af døren, gør det også muligt at foretage brugerdefinerede udvidelser. Den direkte montering af tilbehør, såsom støttestrimler, udstansede sektioner og lommer i døren til ledningsplaner, indebærer, at anlægskonstruktører får en yderligere monteringsflade til rådighed. Som ekstraudstyr kan AX udstyres med et minikomforthåndtag til alle gængse låseindsatser og til profilering af halvcylinderlåse.

Møtrikker presses ind bagpanelet af tavlen for at sikre en stabil fastgørelse og montering på en væg eller stolpe. Vægmonteringsbeslag kan nemt fastgøres til ydersiden af tavlen, uden at UL-godkendelse mister sin gyldighed. Som en valgmulighed kan tavlen også fastskrues til en væg eller en maskine.

Rittals tilbud omfatter 14 forskellige tavlevarianter inden for området fra 250 x 350 til 800 x 1000 mm (B x H). Otte af dem fås med et besigtigelsesvindue og seks uden

LÆS også: Rittal – Automatiseret tavleproduktion højner kvaliteten og forbedrer konkurrenceevnen
Rittal A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *