Ny skumcentral på Oliehavnen i Aalborg er klar

De første lejere er blevet koblet op på Oliehavnens nye skumcentral, mens de resterende tanke overgår fra den snart forhenværende central til den nye inden årsskiftet. Vi har fået en helt ny og moderne skumcentral, der lever op til de nyeste standarder og som minimum sikrer os de næste 25 år, fortæller formand for IndsatsCenter Oliehavnen, Mette Schmidt.
Sikkerheden på Oliehavnen i Aalborg har fået endnu et nyk opad i form af en spritny skumcentral, som Port of Aalborg og Oliehavnens øvrige lejere står bag.

Arbejdet med den nye central blev påbegyndt for at imødegå de stadigt stigende sikkerhedskrav, som både havnen og olieselskaberne bliver mødt af, og med den nye central forventer sammenslutningen af Oliehavnens aktører, IndsatsCenter Oliehavnen Aalborg, at man har en løsning, der sikrer området og dets naboer langt ud i fremtiden.Det har været en lang, men frugtbar proces med godt og solidt forarbejde, hvor vi blandt andet har trukket på erfaringerne fra lignende projekter i Danmark, og vi er meget tilfredse med, at vi nu løfter det i forvejen høje sikkerhedsniveau på Oliehavnen yderligere. Vi har fået en helt ny og moderne skumcentral, der lever op til de nyeste standarder og som minimum sikrer os de næste 25 år, fortæller formand for IndsatsCenter Oliehavnen, Mette Schmidt, der også er Teknik- og miljøchef hos Port of Aalborg. Hun uddyber:

Projektets største styrke er, at alle aktørerne i området har bidraget til løsningen. Det gælder både lejere, rådgivere og leverandører, men også andre aktører, der har lavet lignende projekter og har bistået med ny viden og sammenhænge.

Den nye og større central blev testet i sommer, og aktuelt er to af Oliehavnens lejere blevet tilsluttet, mens de øvrige lejere overgår fra den gamle central til den nye inden udgangen af 2020.Den nye central er dimensioneret til at løfte både skum- og vandkapacitet markant i forhold til den eksisterende. Sikkerheden forbundet med den nye central er helt i top, blandt andet fordi kapaciteten er bestemt ud fra, at centralen skal kunne levere den mængde skum eller vand, der skal til for at håndtere det værste scenarie, man kan forestille sig, siger Mette Schmidt og fortsætter:

Det er dog vigtigt for mig at understrege, at selvom den nye skumcentral nu er klar til brug, er risikoen for, at der nogensinde bliver behov for den ekstremt lille. Moderne tankanlæg er nemlig omgærdet af ekstremt store sikringsforanstaltninger, og dermed er risikoen for brand minimal. Man kan sige, at den nye skumcentral er en ekstra tryghed, som vi håber, vi aldrig får brug for.

LÆS også: Rockwell Automation og Microsoft udvider partnerskabet for at forenkle industriel transformation
Ny skumcentral på Oliehavnen i Aalborg er klar's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger