Dilo Vinder Busch Innovation in Vacuum Award

Dilo Armaturen und Anlagen GmbH har vundet prisen “Busch Innovation in Vacuum Award” fra Busch Vacuum Solutions. Prisen belønner Dilos pionerarbejde indenfor håndtering af gasser. Dilo var det første firma nogensinde, der beskæftigede sig med håndtering af svovlhexafluorid (SF6), allerede tilbage i 1960’erne. Svovlhexafluorid anvendes som isolerende gas i elektrisk koblingsudstyr. Dilo har udviklet tekniske løsninger, der hindrer denne miljøskadelige gas i at trænge ind i jordens atmosfære.

Busch Vacuum Solutions har uddelt denne pris siden 2013, og den tildeles som en udmærkelse til virksomheder og enkeltpersoner, der bruger særligt innovative vakuumteknologiløsninger og således gavner menneskeheden og miljøet. Uddelingen af Innovation in Vacuum Award 2019 blev i foråret udsat til september på grund af COVID-19-restriktionerne. Nu har administrerende direktør Christian Scheller, indkøbschef Robert Escher og teknisk direktør Robert Kohler hos Dilo Armaturen und Anlagen GmbH modtaget prisen ved en ceremoni i Busch’ hovedkvarter i Maulburg, Tyskland. 

Svovlhexafluorid er en gas, der anvendes i elektrisk koblingsudstyr ved høj og mellemhøj spænding. Den anvendes som beskyttelsesgas, eftersom den normale, omgivende luft ikke er i stand til at isolere i disse højspændingsområder. Svolvhexafluorid er dog meget skadelig for miljøet, så det er vigtigt, at denne gas ikke trænger ud i jordens atmosfære. I 1967 lancerede Dilo allerede den første hermetisk tætte rørforbindelse til gasisolerede koblingsenheder, der kunne suge gassen ud og opbevare den på forsvarlig vis. Over en periode på 50 år har Dilo udviklet flere innovative løsninger til sikker håndtering af denne gas. I dag er Dilo verdens førende producent på dette område og tilbyder et bredt udvalg af komponenter, serviceudstyr og måleinstrumenter. Dilo anvender vakuumpumper fra Busch til at udsuge og transportere svolvhexafluorid.

LÆS også: Busch Vakuumteknik – Energibesparende pakning af toppings til pizza
Busch Vakuumteknik A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger