Hoyer – 709 energieffektive elmotorer på verdens største LNG-skibe

På ni rekordstore LNG-drevne containerskibe skal 709 elektriske motorer fra Hoyer Motors bidrage i de vigtige pumpe- og ventilationssystemer. Ved at koble miljørigtig fremdrift fra gas med energieffektive motorer og VFD-løsninger kan skibsredere mindske deres samlede CO2 udledning.

Flere verdensrekorder blev slået, da skibet CMA CGM Jacques Saadé i september stævnede ud på sin jomfrurejse fra Kina mod Europa. Med en lastkapacitet på 23.000 tyvefodscontainere og en længde på 400 meter er containerskibet det største af sin slags i verden, som er drevet alene af flydende naturgas (LNG).

Den franskejede gigant er den første i en serie af ni, som over de kommende 14-18 måneder står klar på CSSC Jiangnan-Changxing-værftet i Shanghai. Og på hver af de ni enorme konstruktioner bidrager Hoyers kinesiske afdeling med adskillige energieffektive IE2 motorer gennem tre forskellige OEM kunder.

Det store skibsprojekt i Kina er et aktuelt eksempel på marinebranchens stigende fokus på miljø og grøn omstilling. Det mærker Hoyer især i form af en øget efterspørgsel på energieffektive motorer og VFD-løsninger. Men også den voksende opmærksomhed på brugen af LNG som miljøvenlig fremdrift giver muligheder.

‒ I de kommende år vil vi uden tvivl se flere og flere LNG-skibe, der lige nu driver markedet i lande som Korea og Singapore. Det er et komplekst nichemarked, hvor der stilles meget høje krav til leverandørerne, og hvor vi konstant skal udvikle vores kompetencer.

‒ Som i mange andre brancher er den grønne omstilling øverst på den maritime dagsorden. Selvom de elektriske motorer er små brikker i et stort puslespil, skal vigtigheden af dem ikke undervurderes. Skibet er afhængigt af, at motorerne driver pumpesystemets forsyning af vand, og at ventilationen fungerer. Og med så mange motorer på hvert skib kan det give en stor samlet gevinst at energioptimere, siger Michael Mantzius Andersen, Hoyers Sales Director i Asien.

Læs mere her

LÆS også: Hoyer – IE4-motorer – Førsteklasses effektivitet nu på lager
Hoyer A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger