Innovation og omtanke for miljøet – Parker introducerer nye serier af køletørrere

, med lav GWP-værdi til effektiv fjernelse af vanddamp fra trykluft

Parker Hannifin, der er verdens førende inden for Motion & Control-teknologier, prioriterer løbende innovation og hensynet til miljøet. Virksomheden introducerer to nye serier af køletørrere, PSE (Polestar Smart-E) og SPS (Starlette Plus-E), der opdaterer hele sortimentet af køletørrere ved hjælp af den nye kølemiddelgas R513A med lav GWP-værdi (Global Warming Potential).

Begge serier er udviklet til at sikre effektiv fjernelse af vanddamp fra trykluft i alle industrielle og generelle anvendelser, der kræver et trykdugpunkt på helt ned til 3 °C.

Med en GWP-værdi på helt ned til 573 sammenlignet med de nuværende kølemidler R134a (GWP-værdi på 1430) og R407C (GWP-værdi på 1774) er de nye serier fuldt udstyret til at opfylde kravene om GWP-reduktion og miljøpåvirkning i EU-forordning nr. 517/2014 om fluorholdige drivhusgasser.

For slutbrugeren er det ikke kun en miljømæssigt forsvarlig beslutning at investere i en løsning, som anvender et kølemiddel med lav GWP-værdi. Det sikrer også mod fremtidige forbud af ældre kølemedier (forbundet med gasser med højere GWP-værdier) som f.eks. mangler, prisstigninger og fremtidige forbud.

Den nye SPS-familie klarer både 50 og 60 hz med en kapacitet fra 0,4 m³/min til 10 m³/min. Den nye køletørrer leveres med det nye kølemiddel R513a med lav GWP-værdi.

Den nye PSE-familie, med en kapacitet fra 12 m³/min. til 180 m³/min, erstatter og opdaterer den globalt anerkendte Polestar Smart. Den nye køletørrer leveres også med det nye kølemiddel R513a med lav GWP-værdi. Ud over det nye kølemiddel R513A med lav GWP-værdi i stedet for R407C giver de nye modeller fordele i form af lille mængde kølemiddel, nye kontrol- og udlæsningsmuligheder samt state-of-the-art komponenter.

Energibesparende funktioner er tilgængelige som standard på alle modeller, og større modeller (fra PSE460) er forsynet med blæsere med variabel hastighed, hvilket, sammen med lavtryksvarmevekslere, reducerer både den adsorberede effekt og driftsomkostningerne.

Højeffektive mikrokanalkondensatorer minimerer kølemiddelmængde på alle enheder med en reduktion på ca. 40 % sammenlignet med konventionelle kondensløsninger.

Et nyt og moderne display med touch-version er tilgængelig fra model PSE220. Nye kommunikationsfunktioner giver endviderer let tilgængelige informationer og er enkle at anvende.

Industri 4.0 Modbus-protokol er tilgængelig på alle enheder som standard, og IIoT-funktioner fra model PSE460, via MQTT-protokol eller eventuelt OPC UA, forenkler fjernovervågningen og tilslutningsfunktionen til datastyring, vedligeholdelse og servicebehov.

Yderligere oplysninger om disse to serier fås ved at besøge www.parker.com/starlette – og www.parker.com/polestar

LÆS også: Parker introducerer en Steer-by-Wire-ventil, SBW110, til applikationer i mobilt maskineri
Parker Hannifin Danmark ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger