Silhorko – Rent vand til klimarigtig brændstof

For at kunne lave klimarigtigt brintgas kræves der vedvarende energi og ikke mindst ultrarent vand. Vandbehandlingsanlæg fra Silhorko-Eurowater anvendes til at fremstille det rene vand på Danmarks første Power-to-X fabrik i Hobro.

Power-to-X fabrikken er en del af HyBalance-projektet, der har undersøgt potentialet for at lagre strøm i større omfang i form af brint. Søren Bjerregaard Pedersen, CEO for Hydrogen Valley fortæller:

“Brinten, som produceres på HyBalance, er fremstillet med et betydeligt mindre CO2-aftryk end brint, som fremstilles ved reformering af naturgas, idet selve elektrolyse-processen ikke udleder CO2. Samtidig er renheden i brinten fra HyBalance langt større og har derfor i princippet et større marked end brint, fremstillet ved reformering af naturgas.”

SILHORKO-EUROWATER A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.