Hexagon præsenterer ny laserscanner

Verdens første trådløse laserscanner til måling af dele inden for CNC-maskiner eliminerer delinspektion og justering af flaskehalse

Hexagons Division Manufacturing Intelligence har lanceret en trådløs multisensor-laserscanner med metrologiniveauer af præcision designet specielt til at arbejde inden for CNC-værktøjsmaskiner.

M&h LS-R-4.8 kan optage omkring 40.000 målepunkter i sekundet – sammenlignet med status quo for at tage individuelle punkter med traditionelle touch prober – og transmitterer dataene sikkert til modtageren via radio, hvilket gør det muligt for operatører at skifte sensor automatisk uden manuel indgriben.

Måling på værktøjsmaskinen, hvad enten det er til emneinspektion, temperatur eller værktøjskontrol, er en værdifuld informationskilde i bearbejdningsprocessen. Med disse data kan emner styres før eller endda imellem bearbejdning. På denne måde kan produktkvaliteten sikres, og måleresultater bruges til fleksibelt at forbedre produktionen – fx gennem automatisk deljustering. Disse små forbedringer akkumuleres for at forbedre produktionseffektiviteten.

Den trådløse scanner fjerner flaskehalse ved at foretage inline-måling for forbedringer i processen væk fra CMM-maskiner. I moderne produktion skal fremstillingen ofte stoppe, indtil resultaterne kommer ind. Denne nye trådløse laserscanner giver hurtig måling på værktøjsmaskinen, og resultaterne sendes hurtigt til relevante produktionsområder, såsom kvalitet teknikker eller produktionschefer.

Optagelse af 40.000 målepunkter i sekundet giver information om den komplette del snarere end blot valgte individuelle punkter. Dette gør det muligt for brugere at evaluere produktionskvalitet, forbedre produktionsprocesser ved at identificere problemer tidligt, bedre deljustering til trin senere i arbejdsgangen og et indblik i den komplette produktkvalitet. Manuel Müller, produktmarkedschef, kommenterer: “Trådløs forbindelse betyder, at disse målinger nu er mulige uden at flytte emner væk fra maskinen eller installere eksterne mobile måleenheder – som begge ville være tidskrævende.”

Den forbedrede tidsbesparende og højere gennemstrømning opnået ved brug af scanneren er særlig vigtig, når flere maskiner bruges til sekventielle produktionstrin. Dele skal placeres nøjagtigt for at starte fræsningen nøjagtigt hver gang. Manuel Müller forklarer: ”Laseren øger gennemstrømningshastigheden ved at fange hele overfladen af ​​hele emnet med det samme i stedet for langsomt at måle mange individuelle punkter. Det tager betydeligt længere tid at måle emner med manuelle enheder mellem hvert trin end at bruge en integreret laserscanner. ”

Den trådløse scanner anvender lasertriangulering for at levere høje niveauer af hastighed og nøjagtighed. Laserstrålen projiceres på komponenten, og dens refleksion passerer gennem en linse, hvor den detekteres af et kamera. Positionsmålepunkterne bestemmes derefter af denne information.

Dedikeret modulopbygget software præsenterer dataene i et letforståeligt format, hvilket gør det enkelt for maskinoperatører eller kvalitet afdelingen hurtigt at identificere kvalitetsproblemer og tilrette for korrekt bearbejdning, mens den stadig er fastgjort til bearbejdningsmaskinen. Mængden af ​​datalaserscanning som bringes til bearbejdning værktøjet tilbyder også OEM-maskiner og deres operatører, stærke nye muligheder:

• Oprettelse af farvekort, der overlægges den fastspændte del på kilden af CAD-modellen for at identificere afvigelser.

• Måling af frit formede overflader med op til fem akser, hvilket garanterer, at næsten alle dele af komponenten kan måles

• Scanning af en del, mens den er på bearbejdningsmaskinen, til at eksportere en STL-fil til CAD, opret en punktsky til reverse engineering, for eksempel med Hexagon’s REcreate-software.

• Generering af korrektionsværdier ved hjælp af et “Best-Fit” softwaremodul, der kan indlæses i maskinstyringen til automatisk deljustering.

Den nye pakke inkluderer den trådløse scanner, modulopbygget software og Hexagon’s RC-R-100 multisensormodtager. Scanneren opbevares direkte i værktøjsmagasinet inde i CNC-maskinen og indsættes automatisk i spindlen uden manuel indgriben.

Hexagon arbejder primært med produktion og værktøjsfirmaer, der gør det muligt for dem at levere merværdi til deres kunder, og leverer en løsning, der kan bruges på flere maskiner fra forskellige OEM-maskiner. Laseren er kun en af ​​en række Hexagon-måleapparater, der gør værktøjs- og bearbejdningsmaskiner fra enhver leverandør til en komplet multisensorenhed. For eksempel kan separate prober registrere temperatur og vægtykkelse, og nu måles fuld overfladedata med laseren.

Alt kører med kun en modtager, og Manuel Müller forklarer, at den trådløse teknologi skifter problemfrit mellem dem:” Vi arbejder med OEM’er, som passer til flere prober/sensorer på deres maskiner, som simpelthen kan skiftes automatisk til bestemte applikationer, afhængigt af programmet brugeren kører.”

LÆS også: Hexagon udvider online shop porteføljen med tilbehør til værktøjsmåleudstyr
Hexagon Metrology Nordic AB's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger