Lenze – De første applikationer med digital tvilling

Lenze deltager på den digitale Hannover Messe

Perspektivet er klart: enhver fabrik, enhver maskine, enhver komponent får en digital tvilling og kunden gennemgår det hele – enhed for enhed – altså hele livscyklus fra engineering hos maskinbyggeren til vedligeholdelse hos operatøren og videre end det. I fremtiden vil den digitale tvilling være ligeså selvfølgelig som download af datablade på hjemmesiden er det i dag.

Det er derfor, at Lenze i mange år har forsket i den digitale tvilling og nu tager yderligere skridt til konkrete applikationer. Udviklere og konstruktører kan skabe det første digitale billede af en maskine via en webtjeneste, EASY System Designer. Yderligere webtjenester beriger denne struktur direkte med tekniske data og dokumentation for det anvendte udstyr. Denne digitale tvilling skaber en ny standardiseret og automatiseret sammenhæng af data og information og danner således basis for brug i yderligere værktøj og applikationer. Og dette er kun de første skridt. ”Vi bevæger os imod konkret virkeliggørelse. Via webtjenester vil vi levere data fra vores systemkomponenter som f.eks det digitale typeskilt, tekniske data og dokumentation. Det lyder måske ikke så spændende men merværdien betragtet over et anlægs samlede livscyklus er enorm, fordi data videregives fra engineering til idriftssættelse og til vedligeholdelse”, forklarer Patrick Bruder, Business Development Manager Automation hos Lenze.

Fælles database

Tilvejebringelse af komponentdata fra leverandøren forenkler integrationsprocesserne i udviklingsprojektet. Målet er at få produkter på markedet hurtigere og mere omkostningseffektivt ved at undgå at dobbelt modelleringsarbejde og – helt ideelt – uden at skulle udvikle på hardware.

Lenze ønsker at bevæge sig væk fra den rene visualisering af et produkt. En digital tvilling er den komplette digitale fremstilling af en maskine eller et system i alle dens aspekter. Den er ikke nødvendigvis en specifik fil eller model men snarere en parentes omkring et produkts samlede versions- og referencedata. På den måde kan alle værktøjer i produktets livscyklus arbejde på en fælles datamaster, som successivt suppleres med yderligere informationer.

LÆS også: Spar penge med Lenzes Smart Motor og nye Conveyor Calculator
Lenze A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *