Danske UVD Robots vinder international designpris

UVD-robotten fra Odense stikker op i mængden med sit design. En jurygennemgang af 10.000 produkter og deres design hædrer den selvkørende danske desinfektionsrobot UVD Robots fra servicerobotvirksomheden Blue Ocean Robotics.

iF International Forum Design GmbH, der hvert år siden 1953 har kåret verdens designvindere i sin prisuddeling med deltagere fra 60 lande, fremhæver i år et dansk produkt blandt de 10.000 indstillede produkter. Der er tale om verdens første tredje generations desinfektionsrobot fra UVD Robots, anerkendt som førende inden for desinfektion og med en andel på over 75% af verdensmarkedet.

Robotten kører autonomt rundt i bygninger og bruger UV-C-lys,  der uskadeliggør 99,99% af bakterier og vira på overflader og i luften inden for 10 minutter. Lyset ødelægger DNA- og RNA-strukturer i mikroorganismer, inklusive coronavirus, hvilket bremser smittespredning. UVD Robotten er oprindeligt designet til at bekæmpe hospitalsinfektioner generelt, men under pandemien er den også blevet brugt på plejehjem, hospitaler, skoler, lufthavne, flyselskaber, hoteller, butikscentre samt af fødevare- og medicinalindustri i 60+ lande, herunder USA.

UVD Robots er en robotteknologi, som Blue Ocean Robotics var først i verden til at udvikle i tæt samarbejde med flere danske hospitaler. Siden er både design, brugergrænseflade, elektronik og funktionalitet blevet videreudviklet og forfinet. Designmæssigt er den omkringkørende robot udformet i et meget kompakt og slankt design med runde hjørner, som gør, at den fleksibelt kan navigere rundt selv i trange omgivelser.

I Danmark bruges desinfektionsrobotterne især på hospitaler, skoler og i butikscentre. Det globale markeds interesse for de dansk designede UVD Robots, der oprindelig er udviklet til generel forebyggelse af hospitalserhvervede infektioner, er vokset kolossalt under covid19-pandemien. Vi har en stærk tradition for godt og intuitivt design her i Danmark, og vi oplever, at selve udformningen og brugeroplevelsen af vores produkter er en afgørende faktor for, at kunderne foretrækker vores teknologi, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Udover desinfektionsrobotter udvikler Blue Ocean Robotics-koncernen også andre typer servicerobotter såsom telepresencerobotter under brandet GoBe Robots samt forflytnings- og rehabiliteringsrobotter under PTR Robots brandet.

Se Leverandører af Desinfektionsrobotter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *