Robotool – Syd- og sønderjyske opkøb gav super synergi

RoboTools overtagelse af Kirchheiner og af Blaaholms automationsdivision har givet god synergi til robot-eksperten.

”Både vores køb af Kirchheiner for to år siden og af Blaaholm for et halvt år siden har styrket RoboTool og vores ry som os, der løser de hårdeste automations-udfordringer.”

Det siger CEO Leif Thomsen fra RoboTool, som i maj 2019 købte el-teknik-virksomheden Kirchheiner, som tilbyder ydelser indenfor industriel automation fra hovedsædet i Tønder. I september 20 fulgte RoboTools opkøb af automationsafdelingen fra den konkursramte vestjyske ingeniørvirksomhed Blaaholm A/S i Varde. Leif Thomsen er meget tilfreds med begge investeringer:

”Vi har med købet af Blaaholm fået nogle virkeligt gode og løsningsorienterede kunder. Lynddahl Plast A/S er så tilfreds med vores løsninger, at de har næsten fordoblet deres ordrer siden overtagelsen. Vi skal levere yderligere to oprulningsanlæg, ud over de tre, vi allerede har leveret til deres produktion af haveslanger. De to nye anlæg er til opvikling af massive plast-profiler. Her har vi kunnet bruge vores ekspertise fra Kirchheiner, der producerer opviklere til massive aluminiumsprofiler. På den måde går det hele op i en højere enhed.”

RoboTool er desuden i gang med at hæve oppetiden hos Lynddahls robotter. Hver procent oppetid har nemlig stor betydning, når man kører med fem-holds-skift.

Arkiv gør service hurtig

I RoboTools køb af Blaaholm indgik også en stor database med tegninger. Den hjælper nu RoboTool med at servicere Blaaholms tidligere kunder optimalt.

”Tegningsarkivet gør os i stand til at lave effektiv support hos tidligere kunder, så de ikke skal starte forfra med nye leverandører. Her ligger frugterne af et stort udviklingsarbejde, som kan bruges ved genkøb og service. Det har vi benyttet os af, fx da vi var ude at servicere Tulip med deres linje til pakning af supper i pose. Det oprindelige tegningsmateriale gjorde det muligt i en fart at reparere en nedbrudt robot, så pakningen hurtigt kunne genoptages,” siger en tilfreds Leif Thomsen og slutter:

”Vi har kunnet levere eller skal levere samtlige ordrer, vi overtog i de to handler. Det er vi stolte af. Samtidig er vi glade for, at vi har kunnet beholde stort set alle de medarbejderne, vi fik med i købet af Kirchheiner.”

I aftalen med Blaaholm indgik ikke medarbejdere. Men da RoboTools egen ordrebog var lidt corona-slunken på købstidspunktet og overtagelsen reddede dermed Vejen-virksomhedens fjerde kvartal.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

CEO Leif Thomsen, RoboTool, tlf 40 38 85 39.

LÆS også: Sommeren nærmer sig og Coronakrisen er afblæst for RoboTool og Kirchheiners vedkommende
RoboTool A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *