Viega – Teknologisk gennembrud bidrager til faglig stolthed

Selv om det er mere end 10 år siden, Viega introducerede pressystemet Raxofix til flerlagsrør, er det stadig en teknologi, der holder. Raxofix kan nemlig reducere tryktabet markant i forhold til mange andre systemer med flerlagsrør. Det skyldes den smarte konstruktion af fittingen, der på grund af det lave tryktab ofte giver mulighed for at gå en dimension ned.

„Vi skal konstant tænke nyt og optimere vores produkter, så det er ret unikt, at vi kan fejre 10 år med pressystemet Raxofix og samtidigt bryste os af, at det den dag i dag stadig har det laveste tryktab på markedet for flerlagsrør. Det er med andre ord et teknologisk gennembrud, som stadig har sin berettigelse,“ siger Villiam Rasmussen, salgschef for Viega i Danmark og fortsætter: „Det er specielt i en tid, hvor den teknologiske udvikling går lynhurtigt, at kravene til langtidsholdbare og bæredygtige produkter konstant skærpes.“

Laveste tryktab på markedet

Hemmeligheden bag det lave tryktab er udformningen af fittingen og presteknologien, der med en radial bevægelse skaber aksial presforbindelse. Denne specielle forbindelsesmetode uden O-ring sikrer et frit tværsnit, og resultatet er flowoptimerede fittings med lave zeta-værdier sammelignet med andre flerlsagssystemer.

“Den største fordel ved Raxofix er uden tvivl kvaliteten. Alt er lavet i korrosionsbestandige materialer, så der ikke opstår udfordringer mellem flerlagsrøret og fittings, samtidig med at der opnås et minimalt tryktab,“ siger installatør Dan Jeppesen fra Tvilling VVS og uddyber:

“Vi har valgt Viega som A-leverandør, som jeg kalder det, fordi produkterne simpelthen holder længere. Jeg ser utallige eksempler på fagfolk, der køber billige kopiprodukter, som efter kort tid må udskifte installationerne på grund af rust, tæringer, sprængninger eller utætheder. Det har vi aldrig oplevet med Raxofix.“

Mindre dimensioner

Det lave tryktab er med til at bevare vandkvaliteten, fordi et højt vandflow minimerer risikoen for, at der dannes biofilm på rørsiderne. Og det er netop biofilm, der giver gode vækstbetingelser for legionella i brugsvandsinstallationer. Ideelt set, bør man dimensionere efter den mindst mulige indvendige diameter for at opnå høj hastighed på vandet. Med Raxofix er det ofte muligt at gå en dimension ned, dermed reduceres materialeforbruget og totalvægten på hele installationen.

Hurtig og smart montering

Alle fittings er DVGW-certificerede og desuden udstyret med lækageindikatoren Viega SC-Contur. Det betyder, at enhver pressamling, der ved en fejl ikke er blevet presset, nemt opdages under tæthedsprøven, eller når systemet fyldes.

Installatørerne oplever, at der kan spares mange montagetimer ved installationen af Raxofix, idet den tidskrævende kalibrering, afgratning og udvidelse for hver enkelt fitting ikke er nødvendig. Det gør montering markant nemmere og hurtigere.

“Som installatør har jeg en faglig stolthed over det, jeg leverer, og derfor bruger jeg udelukkende produkter fra Viega. Det giver mig en sikkerhed, fordi vi kan levere en samlet løsning med høj kvalitet i hele installationen,“ afslutter Dan Jeppesen fra Tvilling VVS.

LÆS også: Viega – Afløbsrende med designfrihed: Advantix Cleviva
Viega A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger