Igus – 168 motion plastics nyheder fra hjemmekontoret

Fra ikke optimale omgivelser, flere nyheder end sidste år – fra det integrerede robotdrev op til kuglelejet med 21 gange længere levetid

igus øger rytmen for nyheder på trods af pandemien: store investeringer i digitalisering, logistik og fjernkonsultation øgede online salget med 30 procent i 2020 og afværgede nedgang i salget med 4,8 procent. motion plastics specialisten baner også nye veje for bæredygtighed og produktudvikling, og vil præsentere flere nyheder end nogen sinde før med 168 tribo polymer produkter i foråret 2021.

Sidste år faldt omsætningen for motion plastics specialisten igus med 4,8 procent til 727 mio euro i skyggen af Coronakrisen. Selskabet er optimistisk for det aktuelle år, pga. en markant stigning i indkommende ordrer. Herudover har pandemiperioden medført en øget innovation ved arbejde hjemmefra. Resultatet er 168 nye produkter, produktudvidelser og digitale tilbud dette forår, mere end nogen sinde før. igus vil afsløre de første på Hannover Messe Digital Edition. Selskabet vil også præsentere alle sine forårsnyheder på sin egen virtuelle messe. Den har netop modtaget “iF Design Award” og vil blive fuldstændig fornyet for besøgende fra 5. maj.

ReBeL accelererer økonomisk automatisering
Efter to års udvikling, kan ReBeL, et nyt drivelement for robotter, ses på igus udstillingen. Kunderne kan konstruere deres egne robotarme hurtigt og økonomisk fra modulsættet. Kernen i ReBeL er en kraftig forbedret plastgearkasse. En integreret BLDC el-motor med effektelektronik kan tilsluttes via diverse styringer. Herudover kan der leveres et egnet økonomisk styresystem fra igus som gratis download, så automatiseringen kan simuleres på forhånd. På området for “store” industrielle robotter lancerer igus TRX energiforsyningssystemet, en løsning der genopfinder robotters slangepakker. Energiforsyningssystemet vrider, forlænger og afkorter i en spiral, og kabler indføres i form af en spiral. Det muliggør en vægtbesparelse på 83 procent på 3. akse, på mindre end den halve plads.

Tørdrifts kuglelejer med 21 gange længere levetid
igus vil også præsentere nyheder på alle områder for smørefri og vedligeholdelsesfri lejeteknologi. Ved kuglelejer har ingeniørerne hos igus opnået et gennembrud i levetid. I applikationer ved lave belastninger og høje hastigheder, blev den øget med en faktor 21. “Hvad der tidligere holdt en måned, holder nu næsten to år”, forklarer Lena Woelke, udviklingschef for xiros kuglelejer. Applikationerne er specielt interessante i ventilatorer og centrifuger

Plast bliver en bæredygtig ressource
Hvordan disse smørefri plastprodukter ikke bare har en lavere effekt på miljøet under brugen, men også produceres på en CO2 neutral måde og genindvindes efterfølgende er en del af igus missionen. Den nye fabriksbygning der aktuelt opføres vil være klimaneutral fra starten, og dette vil gælde for hele igus fabrikken ved 2025. For yderligere reduktion af emissioner, investerer igus i moderne teknologier, for eksempel udsugningssystemer og filtre; sprøjtestøbemaskiner der sparer op til 40 procent energi og er næsten lydløse er blevet anskaffet i stort antal. Udover mekanisk genindvinding i energikæde produktsortimentet, anvender igus også nye typer af kemisk genindvinding. Herved øgede igus investeringen i Mura Technology til 5 mio €. Mura’s HydroPRS teknologi konverterer plastaffald tilbage til olie. Investeringer øget med 29 procent i alt i 2020.

Investeringer i digitalisering og kapaciteter bringer kunderne fremad
En markant del af investeringerne skete i online shops og online værktøjer. Alle webshops er fornyet og gjort mere informative for kunderne. Nye online værktøjer for konfiguration og kalkulation af tandhjul, ruller, lineære moduler og steppermotorer er tilgængelige gratis og uden registrering på internet. Samtidig udvidede igus sin lagerføring på alle lokationer i verden. Udover USA med 23.000 varenumre og Europa med 88.000, er 21.000 dele nu tilgængelige i Kina på 24 og 48 timer og monteres af igus i millioner af modeller. Tilbuddet om nem online konfiguration og bestilling sammen med korte leveringstider var velkommen hos mange kunder. Online salget steg med 30 procent på verdensplan. Den tidlige udvidelse af lagerkapaciteter for maskiner og råmaterialer fra 3- kvartal af 2020 sikrer stadig en hurtig levering i den nuværnde fase af hurtig økonomisk genetablering.

Fornyelse som en pligt og en mulighed
“Politik, teknologi, mobilitet, underholdning, klima og sundhed – verden ændrer sig hurtigt i øjeblikket”, siger igus CEO Frank Blase. “Vi ønsker at være aktive skabere Så jeg er stolt over igus kollegerne for hvordan de har brugt sig selv, tilpasset sig og forbedret sig i disse tider.” Teams har primært arbejdet hjemmefra siden 13. marts 2020. Tilbuddet om en selvadministreret kvote af hjemmearbejdsdage med få regler og præcis målbarhed er en mulighed hos igus indtil slutningen af 2022. Samtidig eksperimenterer selskabet med nye arbejdspladser og former for samarbejde på stedet. “For vores branche, betyder det faktum at alt ændrer sig, absolut alt, at alle fremstiller nye produkter, og alle behøver nye maskiner. Det kan udløse et enormt boom for vores kunder og os i de nærmeste år.”

LÆS også: Printede, bearbejdede og nu også sprøjtestøbte – slidstærke polymere tandhjul fra igus
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.