SSI SCHÄFER – Nyt, smart hjem til din yndlingssalat- to-go

Fresh Servant, Finlands førende virksomhed inden for færdigpakkede salater-”to go”, har indgået en aftale med SSI SCHÄFER om at bygge et nyt logistikcenter i Edsevö til sit distributionskompleks. SSI SCHÄFER skal ikke kun modernisere en af Fresh Servants nuværende logistikløsninger, men skal også opføre et nyt logistikcenter.

”Fødevarerevolutionen er drevet af ultrafriskhed, kvalitet, nemhed og produktvariation. Derfor har vi valgt at investere i et af de mest moderne logistikcentre i fødevareindustrien i Finland og de nordiske lande; der leverer et pålideligt, hurtigt og omkostningseffektivt flow af varer fra fabrikken til butikken og i sidste ende på forbrugerens tallerken. Effektiv og ansvarlig logistik mindsker også madspild og CO2-aftrykket”, siger Sami Haapasalmi, CEO hos Fresh Servant.

Den nye løsning får en lagerkapacitet på 10.440 kasselokationer, øger plukkeeffektiviteten og -ergonomien, og sikrer tætte og problemfrie flow i komplekset. Det kompakte fuldautomatiske shuttlesystem SSI Cuby – med 2 køregange og 58 shuttler, der opererer ved optimerede temperaturer, sikrer at kun friske og velsmagende salater når ud på forbrugernes spiseborde i perfekt stand.

Projektet forventes at stå helt færdigt i august 2022. 

Hovedleverandøren blev valgt på grund af sin fleksibilitet inden for produkt- og løsningsudvikling. SSI SCHÄFER er 100 % dedikeret til design af specialtilpassede løsninger til kunderne og skalérbarheden, integreret i hvert system, hjalp dem med at finde den rette tilgang til opnåelse af Fresh Servants mål.

Virksomheden Fresh Servant har oplevet stor vækst gennem de seneste 10 år. På grund af pandemien opstod der behov for at den eksisterende produktion og lagerlokationerne skulle udvides og moderniseres for at dække den stigende efterspørgsel og for at være klar til fremtidens ekspansionsplaner.  Kunden sammenfattede sin forespørgsel til at håndtere de specifikke områder, der trængte mest til at blive forbedret: kapacitet, det aktuelle automatiseringsniveau og plukkeeffektiviteten. Fresh Servant tilstræber altid en fremtidssikker og innovativ tilgang, og besluttede derfor at investere i automatisering. Indledningsvis skulle de nuværende faciliteter forbindes med det nye interne logistikcenter. Det opdaterede procesdesign vil omfatte et stort conveyorsystem, der forbinder alle områder i det nuværende logistiklayout og flere yderligere lokationer. Færdige varer vil fortsætte fra produktionslinjerne til SSI Cuby shuttlesystemets automatiske buffer for at blive indlagret ved optimale temperaturer. Varerne bliver derefter leveret af en conveyor til gennemløbsreolsystemet for at blive pakket i kundekasser. De plukkede ordrekasser sendes tilbage til SSI Cuby-bufferen, der også fungerer som transportbuffer til ordrekonsolidering. Efter konsolideringen bliver kasserne frigivet til palletering på gulvet samt forsendelse. SSI SCHÄFER har også tilføjet en nye buffer til tomme kasser for at sikre et hurtigere og mere effektivt flow uden flaskehalse

LÆS også: SSI SCHÄFER automatiserer Mathems nye logistikcenter i Larsboda syd for Stockholm
SSI SCHÄFER A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.