Fenagy A/S modtager stor investering fra Beijer Ref AB

Svenske Beijer Ref har med nu en samlet investering på 19,2 mio. danske kroner øget deres ejerandel i Fenagy A/S til godt 50 % og opnår hermed også majoritet i Fenagy A/S.

Investeringen indskydes primært som egenkapital i selskabet og øger derved selskabets soliditet og likviditetsberedskab til et meget højt niveau. Fenagy er med investeringen godt rustet til den fortsatte kraftige ekspansion indenfor markedet for varmepumper og industriel køling i Skandinavien og videre ud i Europa.

Beijer Ref er børsnoteret hos Nasdaq Stockholm og omsatte i 2020 for 14 mia. svenske kroner. Beijer Ref er en global grossist indenfor komponenter til køling, aircondition og varmepumper. Beijer Ref ønsker med investeringen at fortsætte integrationen ind i varmepumpemarkedet som systemleverandør (OEM) af bæredygtige løsninger.

Den anden halvdel af Fenagy A/S ejes fortsat af selskabets 4 stiftere, der også fremover vil udgøre den daglige ledelse. Beijer Ref investerede i november 2020 første gang i Fenagy, og vi har nu gennem knap 1 år lært hinanden at kende, og begge parter er glade for det match, der er skabt, og som giver gode synergier på begge sider.

For Fenagy betyder den finansielle styrke, at vi kan give vores kunder en betydelig tryghed omkring vores evne til at løfte store projekter. Markedet er klar til store varmepumper i fjernvarmen og i industrien, og med investeringen kan vi fortsætte det meget høje tempo vi er startet i, således at vi ikke skal lade os begrænse på grund af manglende likviditet til at løfte projekterne, der typisk strækker sig over 6 måneder fra ordre til færdig idriftsættelse. Den finansielle styrke medfører også, at vi er i stand til at styrke organisationen på en række vigtige områder og endeligt skal investeringen også understøtte vores internationale ekspansion.

Se Leverandører af Køleanlæg her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger