Keramiske glidelejer revolutionerer magnetdrevne mixere til lægemidler, fødevare og kemiske væsker

Kyocera Fineceramics fremstiller højt-ydende keramiske produkter til applikationer med komplekse og krævende krav til emnerne. Et interessant og konstant stigende område er keramiske lejer til magnetisk drevne mixer som revolutionerer produktionen af lægemidler og fødevare.

Med en magnetisk kobling som tætningssystem og keramiske lejer giver det en pålidelig og uproblematisk sterilisering og bakteriefri drift. Derudover garanterer komponenterne lang levetid og opfylder de højeste FDA-sikkerhedsstandarder. 

KYOCERA Fineceramics har med succes styrket udviklingen af glidelejer, især til magnetiskdrevne mixer. Baseret på universel ekspertise tilbyder KYOCERA forskellige keramiske materialer til lejekomponenterne. Alle KYOCERA materialer og produkter produceres indenfor KYOCERA Group, hvilket garanterer fuldstændig sporbarhed af materialer. Dette er især vigtigt ved produktion af medicin og fødevare. Hanlejet og hunlejet er normalt fremstillet af forskellige materialer for den bedste ydeevne, men de kan også laves i samme materiale hvis det kræves. Materialerne i begge komponenter matches perfekt med hinanden overfor de strenge tolerancer og overfladekrav. Takket være moderne og pålidelige maskiner og faciliteter kan der opnås overflade af høj kvalitet, med minimal friktion i driftstilstand og med reduceret risiko for brud under tørkørsel.

Nøglekomponenterne i magnetisk drevne mixer og omrører er keramiske glidelejer, der er i direkte kontakt med det produkt, der skal blandes. Friktionsslid, temperaturændringer og korrosive angreb bestemmer materialevalget til disse højt belastede komponenter. Normalt er hanlejet lavet af zirkoniumoxid, og hunlejet er lavet af silicumcarbid. Det statiske, robuste hanleje er fastgjort til mixerbeholderens tankplade, og det roterende hunleje er integreret i mixerhovedet. Hanlejet i zirkoniumoxid har høj mekanisk styrke og er dermed stærk modstandsdygtig overfor vibrationer, stød og skader i tilfælde af et pludseligt sammenbrud eller ved montering og demontering af mixeren. Hunlejet af siliciumcarbid giver en overlegen slidstyrke og den bedste overfladefinish.      

Ved fremstilling af lægemidler og i fødevareindustrien mixes flere stoffer som pulver og væsker til brug i aseptiske udstyr. Derfor kræver det fuldstændig sterilitet for alle mekaniske komponenter i sådant udstyr. I denne type anvendelse anvendes normalt magnetiske mixer, hvor der ikke er nogen mekanisk forbindelse mellem motoren og omrørerens rotor, og drejningsmomentet overføres ved hjælp af et magnetfelt. Magnetiske mixer uden mekaniske tætninger, f.eks. pakninger til glidetætning, minimerer risikoen for kontaminering af det endelige produkt. 

Hårdheden hos KYOCERA Fineceramics glidelejer sikrer lang levetid og ingen partikelforurening. Takket være keramikkens sterilitet og det faktum, at keramikken er inert, forbliver tanken ren. Keramiske lejer kræver ingen yderligere smøring. Høj modstandsdygtighed overfor temperaturvariationer i begge keramik emner, muliggør brug af rengøring og sterilisering på stedet (CIP/SIP).

Alt materiale som anvendes til KYOCERA lejer opfylder gældende FDA-krav og USP klasse VI klassifikationer. 

Gennem konstant videreudvikling af materialer og produkter i tæt samarbejde med sine kunder opnår KYOCERA Fineceramics optimale og pålidelige produktløsninger.

Produkterne fremstilles af KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH, Mannheim samt KYOCERA Fineceramics Precisions GmbH, Selb. KYOCERA har mere end 60 års erfaring med produktion og udvikling af højt-ydende teknisk keramik.  KYOCERA Fineceramics Nordics AB er ansvarlig for salg, markedsføring og teknisk rådgivning i Nordeuropa.        

For yderlige informationer kontakt:

KYOCERA Fineceramics Nordics AB
Axeltorv 12, 2TV
DK-4700 Næstved
Telefon: +45 2037 0336
E-Mail: info@kyocera-solutions.se
www.kyocera-solutions.se

LÆS også: Årsrapport fra Kyocera Unimerco
Kyocera Fineceramics Nordics AB's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.