COWI giver topkarakter til Energy Cluster Denmark

I en ny større afsluttende evaluering får Energy Cluster Denmarks innovationsmodel topkarakter fra COWI for at etablere og gennemføre mange samarbejder mellem knap 50 små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner i hele Danmark.

Topkarakteren skyldes især den unikke tilgang, som Energy Cluster Denmark anvender i sine innovations- og udviklingsprojekter, nemlig fokus på at skabe reel innovation og nye teknologiske løsninger med virksomhedernes behov og udfordringer i centrum:

”Det er unikt, at innovations- og udviklingsprojekterne på alle parametre er drevet af en efterspørgsel. Idéerne opstår i branchen og knytter sig til et konkret udviklingsbehov. Der sidder en eller flere (ofte store) potentielle slutkunder bag hvert udviklingsprojekt. Projektets innovationsmodel sikrer således efterspørgsel og ejerskab og producerer meget konkrete løsninger på markedsudfordringer.” hedder det i evalueringen, der er udarbejdet af COWI til Erhvervsstyrelsen.

Evalueringen sætter også en tyk streg under, at det er en fordel at have en neutral organisation, som er ansvarlig for projektledelsen, da innovationen i klyngen kræver, at konkurrerende virksomheder samarbejder: ”Samarbejderne ville ikke være sket uden Energy Cluster Denmark som platform og facilitator, ofte mellem konkurrerende virksomheder”, konkluderer COWI.

CEO Glenda Napier fra Energy Cluster Denmark kvitterer for den positive vurdering:

”Vi tror på, at konkret, udfordringsdrevet innovation er vejen til at udvikle virksomheder i energiklyngen. Når små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner sammen udvikler nye teknologiske løsninger målrettet en konkret efterspørgsel og en slutkunde blandt de store virksomheder, så udvikler vi os alle. Dermed styrker vi den grønne omstilling og virksomhedernes konkurrencekraft,” udtaler Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

Efterspørgsel og innovation går hånd i hånd

I COWIs evaluering fortæller de deltagende små og mellemstore virksomheder først og fremmest, at innovationsprojekterne aldrig var blevet sat i gang uden programmet. Det har været afgørende, at Energy Cluster Denmark har faciliteret sammensætningen af et hold af virksomheder og videninstitutioner, sikret fremdrift og ikke mindst sikret engagementet og involveringen af nogle af energiklyngens store virksomheder.

Deltagerne fremhæver også, at innovationsteams er sammensat, så alle deltagere vinder ved at være med i projektet, samt at alle fungerer som ligeværdige projektpartnere frem for eksterne leverandører. For små virksomheder betyder innovationsmodellen, at virksomhederne dels får adgang til at samarbejde med de store virksomheder og dels får et skarpt tilpasset innovationssamarbejde, som er konkret for den enkelte virksomhed og tilpasset mod en fremtidig potentiel nøglekunde.

Find Leverandører af Energiløsninger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *