Schneider Electric accelererer ny åben Matter-standard i sine smart home-enheder

Schneider Electric forpligter sig yderligere til den fælles åbne Matter-standard og afslører de første Matter-kompatible enheder i virksomhedens smart home-serie, Wiser.

Schneider Electric ønsker at understøtte og fremskynde den nye Matter-standard ved at bygge bro imellem sit eget Wiser smart home-økosystem, der benytter sig af Zigbee, og Matter-forbundne systemer. Eksisterende og nye Wiser-enheder baseret på Zigbee vil blive kompatible med den nye Matter-standard, som er designet til at prioritere den grønne energi.

Den åbne standard kan eksempelvis anvendes til at forbinde energiproduktion og strømsultne enheder, så fx ladestandere til elbiler primært får strøm fra solenergi eller andre vedvarende energikilder i hjemmet. Matter bygger på velkendte teknologier og bliver den samlende standard, der gør det muligt for alle enheder at tale sammen i smarte hjem og bygninger – uanset hvilken producent produktet kommer fra. Og netop samspillet mellem de forbundne enheder er essentielt, når det handler om at accelerere den bæredygtige omstilling af vores hjem.

”Den nye åbne standard baner vejen for en fremtid med flere selvforsynende, energieffektive og CO2-neutrale hjem, der er rustet mod klimaforandringerne,” siger Jai Thampi, SVP for strategi og innovation i divisionen home & distribution i Schneider Electric.

LÆS også: Mød verdens mest bæredygtige virksomhed på HI-messen
Schneider Electric Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.