Lemvigh-Müller – Nu er vi klar med miljødeklareret armeringsstål

Bygge- og anlægsbranchen bruger rigtig meget armeringsstål – og har et voksende fokus på, hvordan det påvirker miljøet. En ny EPD på armeringsstål dokumenterer miljøbelastningen ’fra vugge til levering’.

Den danske byggebranche aftager hvert år så meget armeringsstål fra Lemvigh-Müller, at der er nok til at bygge 10 supersygehuse! Der ruller altså rigtig meget armeringsstål ud fra vores lagre til byggepladser overalt i Danmark. Og nu kan vi dokumentere stålets effekt på miljøet hele vejen.

EPD skal gøre det lettere at vælge bæredygtigt i byggeriet

Lemvigh-Müller har sammen med Rambøll udarbejdet en EPD på armeringsstål: En miljøvaredeklaration, som kortlægger, hvordan armeringsstålet påvirker miljøet – lige fra udvindingen af råmaterialer til fremstillingen af produktet, oplagringen og transporten til byggepladserne.

Læs også: Tscherning Beton tester Celsa Steel Service på nyt produktsortiment

”Byggeri er en kompleks størrelse. Vores EPD på armeringsstål kan hjælpe bl.a. entreprenører, elementfabrikker og byggemarkeder med den nødvendige dokumentation til bygherrerne, så det bliver nemmere at tage et bæredygtigt valg”, siger Maria Steen, salgsdirektør for armering hos Lemvigh-Müller.

Større fokus på byggematerialers miljøpåvirkning

Der har i mange år været opmærksomhed omkring bygningers energiforbrug, men nu er fokus i høj grad skiftet til byggematerialer. Det har medført en øget efterspørgsel på miljøvaredeklarationer. ”Efterspørgslen er delvist drevet af miljøcertificeringer af byggerier som DGNB, BREEAM og LEED, men også af et øget fokus på at mindske miljø- og klimapåvirkninger fra bygninger og infrastruktur. I takt med energieffektiviseringer står byggematerialer for en større andel af en bygnings totale miljøpåvirkning”, siger Sara Tollin, Senior LCA Consultant hos Rambøll Sverige.

Lemvigh-Müller vil påvirke producenterne

Lemvigh-Müller tilbyder allerede grøn distribution og andre CO2-reducerende services, og EPD’en for armeringsstål repræsenterer endnu en indsats for større bæredygtighed. Som grossist har Lemvigh-Müller ikke direkte indflydelse på de trin i produktionen af armeringsstål, som har den største miljøpåvirkning. Men vi kan gennem kontakten til stålværkerne fremme en mere bæredygtig produktion. ”Vi bruger vores position som en betydelig partner på det skandinaviske marked til at holde stålværkerne til ilden og forsøge at påvirke dem til at forbedre deres EPD’er, så vi gør en forskel for miljøet – og for vores kunder”, siger Maria Steen.

Se leverandører af armeringsstål her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger