Nyt betonadditiv fra Master Builders Solutions gør det muligt at reducere CO2-udledningen betydeligt

Specialudviklet, styrkeforbedrende betonadditiv til både tidlig og sen styrkeudvikling

Master X-Seed STE gør det muligt at reducere CO2 -udslippet ved beton takket være en bedre udnyttelse af råmaterialerne

Master Builders Solutions®
lancerer det innovative hærdningsaccelererende betonadditiv Master X-Seed STE over hele Europa. Den nyudviklede hærdningsaccelerator forbedrer både tidlig og sen styrkeudvikling i beton. Den gør det muligt at fremstille robust beton med reduceret cementindhold, hvor en del af cementen erstattes af kalkfiller eller materialer med puzzolaneffekt. Master X-Seed STE hjælper kunderne med en hurtigere betonhærdning, samtidig med at det mindsker behovet for energikrævende varmebehandlinger. Det gør produktet til en perfekt løsning på problemet med at bevare trykstyrken ved brug af forskellige råmaterialer til betonfremstillingen. Det vil sige, at Master X-Seed STE ikke blot øger produktionsflowet, men også hjælper kunderne med at nå krævende bæredygtighedsmål som for eksempel reduktion af CO2-udslip. Den samtidige forbedring af både tidlig og sen styrke i betonen gør Master X-Seed STE til noget helt særligt i forhold til de øvrige løsninger på markedet.

Det er Master Builders Solutions mål at sørge for effektive og bæredygtige løsninger, der gør det muligt at fremstille CO2-optimeret beton af høj standard, når det gælder bearbejdelighed, konsistensbevarende egenskaber og styrke. Det nyudviklede hærdningsaccelererende additiv er baseret på Master X-Seeds unikke krystaldannelsesteknologi (C-S-H), som giver en uovertruffen forbedring af cementhydratiseringen og gør det muligt at reducere det totale cementindhold.

”Med Master X-Seed STE kan mængden af cement reduceres til et minimum og erstattes med op til 15 % kalkfiller. Det reducerer hydratiseringsvarmen og CO2-udslippet betydeligt ved betonfremstilling”, forklarer dr. Oliver Mazanec, Head of Product Management hos Master Builders Solutions. ”Den enestående mekanisme opretholder samme styrkeudvikling i betonen, selv om den fremstilles med alternative råmaterialer.”

De umiddelbare fordele ved Master X-Seed STE’s hærdningsaccelererende egenskaber er blandt andet de fleksible anvendelsesmuligheder og større sikkerhed for styrke. Produktet gør det muligt at fjerne og genbruge formudstyr tidligere. Derved forbedres produktionseffektiviteten og byggetempoet både ved opgaver med færdigstøbte elementer og med færdigbeton.

Master X-Seed STE er det perfekte valg til større betonkonstruktioner, hvor det er afgørende, at varmen ved hydratisering forbliver lav under betonhærdningen.

Se Leverandører af Additiver her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *