Avidenz – Nu kan industrien igen ansætte unge i fritidsjob

I flere år har industrien frarådet ansættelse af undervisningspligtige unge som fejedrenge i industriproduktioner, hvor det kunne forekomme i “farlig nærhed” af maskiner.

Årsagen er, at industrivirksomheder havde oplevet flere påbud og bøder fra Arbejdstilsynet, fordi de havde unge ansat som fejedrenge i produktionen. De unge var ikke færdige med 9. klasse, og de arbejdede med lettere rengøring i “farlig nærhed” af maskiner på værkstedet.

Men for nyligt (den 1. juli) er der trådt en ny såkaldt ”fejedrengsregel” i kraft i ungebekendtgørelsen, og med den er det igen blevet muligt for industrien at ansætte en ung på værkstedet. 

Det betyder den nye ”fejedrengsregel”

Den nye ’fejedrengsregel’ betyder, at skolepligtige unge igen må arbejde indenfor visse brancher i industrien, når der er taget behørigt hånd om deres sikkerhed og arbejdsmiljø. Det vil mere konkret sige, at unge mellem 13 og 15 år nu gerne må arbejde i nærheden af maskiner og andre tekniske hjælpemidler, når de er afskærmet eller standset og på effektiv måde sikret mod igangsætning og risiko for tilskadekomst. Derudover må maskindrevet håndværktøj ikke være tilgængeligt. 

Mere nyt fra Avidenz

Reglerne gælder i visse brancher inden for industri og detail.

For at bruge reglen skal virksomheden have en af de branche- eller DISCO-koder, der står i unge-bekendtgørelsens bilag 10 og 11. 

Læs mere her eller via dette link, hvor I også finder link til Arbejdstilsynet og selve bekendtgørelsen.

LÆS også: Avidenz – Flere ergonomiske krav i arbejdet giver smerter
Avidenz A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *