Siemens – SIMOGEAR – eksplosionssikre motorgear

Kompakt, robust og eksplosionssikker

Serierne af SIMOGEAR eksplosionssikre gear og SIMOTICS eksplosionssikre motorer er nu udvidet med en integreret løsning af nye eksplosionssikre motorgear, der leveres i et kompakt design og samlet fra fabrikken.

SIMOGEAR for EX-områder

Vi leverer eksplosionssikre gear til ATEX-zone 1, 2, 21 og 22 med flange og kobling, der passer til en standard motorflange og -aksel, og så du frit kan vælge en ATEX-motor bestykket efter dit behov. Nu tilbyder vi også integreret motorgear for zone 2 og 22. Når du vælger den integrerede løsning, får du en kortere, billigere og mere kompakt løsning, da den direkte sammenkobling sparer både flange og kobling.

Vores integrerede EX-version er designet til ATEX og CCC-mærkning, hvilket dækker Europa og Kina.

Valg og konfiguration

Det er nemt at vælge og konfigurere et ATEX SIMOGEAR i Drives Technology Configurator (DTC), hvor du også har adgang til datablad, måltegninger og 3D CAD-filer. DTC vil hjælpe dig med at træffe de rigtige valg. Har du fx valgt EX-gruppe IIC, så vælges en elektrisk ledende maling automatisk.

I løbet af kort tid vil ATEX-porteføljen også blive integreret i TIA Selection Tool, så den kan indgå i dit projekt sammen med drev, PLC, switche osv.

Du kan kombinere motorer fra 0,25kW til 22kW og gear i størrelser fra 110Nm til 19.500Nm. Du kan også tilvælge ATEX-godkendt mekanisk bremse og encoder.

Frekvensomformer

Du kan benytte ATEX-motorgearet sammen med en frekvensomformer, hvilket medfører en reduktion i spænding og moment på 7-25%. Når du i DTC vælger, hvilken type frekvensomformer der benyttes, så vil dit datablad blive opdateret med de aktuelle værdier. Med valget af frekvensomformer, får du som standard PTC i viklingerne og for eksplosionssikker overvågning kan du benytte SIRIUS 3RN2 thermister relæ.

LÆS også: Siemens – Ladestandere med easy access til Axel Towers
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.