Hans Følsgaard – Er det farvel til det dyre og tunge presværktøj?

En ny generation af konnektorer fra producenten ERKO med knækbolte overflødiggør tungt og kostbart presværktøj. Nu rækker et begrænset sortiment af muffer og håndværktøj til at skabe certificerede, sikre forbindelser for aluminiums- og kobberkabler af mange typer og i mange størrelser.

De fleste større installatørvirksomheder kender udfordringen: Det tunge presværktøj og specialgrejet skal med om bord i bilen, når der skal samles kabler i større installationer. Det er kostbart og tidskrævende. Og det kan nemt give flaskehalsproblemer, når der står kolleger og venter på at overtage værktøj og maskiner.

Mere nyt fra Hans Følsgaard

Konnektorer med knækbolte kan klare opgaven ved brug af almindeligt håndværktøj og har så stor en spændvidde, at bilen hurtigt kan pakkes til opgaven,” forklarer produktingeniør Dennis Rasmussen fra Hans Følsgaard A/S. “Det eliminerer flaskehalse, dyrt indkøbt forskelligt tilhørende presværktøj og er en langt mere fleksibel løsning, der kommer både kolleger og kunder til gode.”

Knækbolts konnektorerne fra Hans Følsgaard tilbyder en række fordele, der kan lette arbejdet for installatørerne på pladsen.

Programmet bygger på enkle principper

I stedet for at bruge det dyre presværktøj, fungerer knækbolts konnektorerne på den måde, at kablerne fastgøres med en skruebolt der tilspændes kablet. Når tilspændingen af bolten når et forud defineret moment, knækker bolten over, så overfladen på muffen bliver pæn og plan uden skarpe kanter. Tilspændingen foretages med almindeligt hånd/batteriværktøj og passende unbrakonøgler.

Innovative detaljer:

Knækboltssystemet kan anvendes til kabler i klasse 1, 2 og 5 samt til både aluminiums- og kobberkabler. Dimensionerne rækker fra 10 til 1000 mm2, og hvert af produkterne i sortimentet har en stor spændvidde. Det er derfor, installatøren kan nøjes med at have et overskueligt sortiment med i bilen og alligevel være dækket ind.

Nyheden er, at bolten bider sig fast i kablet med en takket bundplade, som ikke drejer med rundt, når knækbolten spændes til,” derved opnås større kontakt på kablets overflade, modsat en almindelig knækbolt, der skrues ned igennem kablet – og man mindsker derved en utilsigtet deformation af kablet” forklarer produktingeniør Dennis Rasmussen. “Kablet bliver fastgjort forsvarligt i muffen, som er rillet indvendigt, men kablet bliver ikke mast i stykker og drejet med rundt ved samling og fastspænding.”

Certificeret tilspænding

Med leverancer til forsyningssektoren og til kritisk infrastruktur kan Hans Følsgaard A/S ikke tillade sig at gå på kompromis med produktkvalitet og certificeringer. Knækbolt portefølje overholder derfor naturligvis standarden PN-EN IEC 61238-1-3:2020-01, klasse A.

Hans Følsgaard kan med disse ERKO knækboltskonnektorer, ligeledes tilbyde fuldt program i DIN-normerede samlemuffer og kabelsko. Bredden i sortimentet betyder, at de kan bruges til i alle installation, og samtidig er meget attraktivt prissat har Følsgaard store forventninger til det nye navn.

LÆS også: Hans Følsgaard satser benhårdt på grøn omstilling
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *