Betonelefant giver godt arbejdsmiljø på Vestforbrændingen

Hos Christiansen & Essenbæk har man i mange år gået forrest, for at sikre et godt arbejdsmiljø i en branche, hvor tunge løft er en stor del af hverdagen.

Lige nu er man i gang med en større betonrenovering på Vestforbrændingen og i den forbindelse skulle man bl.a. fylde en gammel tunnel med 80 m3 beton.

Normalt vil man skulle bære på disse slanger, som er fyldt med beton. Men til denne opgave fik man hjælp fra virksomheden Concrete Elephant – en eldrevet og fjernstyret maskine, der med sin 30 meter lange ’snabel’ kan tilkobles en betonpumpe og dermed sikre at betonen kommer helt ind, hvor den skal bruges.

”Slangerne er normalt meget tunge og besværlige at arbejde med, når der skal støbes,” fortæller byggeleder Lasse Ree Holtz og fortsætter: ”På denne opgave var Concrete Elephant ideel, fordi vi skulle støbe oppe fra og ned i nogle små huller. Her kørte vi blot maskinen ind, så vi dermed også sikrede en rigtig støbegang”.

Der findes blot to maskiner af denne slags i landet og det er bestemt ikke sidste gang, Christiansen & Essenbæk benytter sig af denne.

LÆS også: 2.600 m3 jord fjernet i Fuglebjerg
Christiansen & Essenbæk A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *