Ny software fra OnRobot giver industrien værdifuldt overblik over robotdata

WebLytics tilføjer fjernovervågning, enhedsdiagnostik og dataanalyse til robotproducenten OnRobots serie af hardwareløsninger med fokus på kollaborative applikationer. De første brugere af den nye software værdsætter de nye muligheder for at monitorere deres robotapplikationer i realtid og optimere både på cyklustid og kvalitet via faktabaseret indsigt i deres produktion.

OnRobot – en “One Stop Shop”, der tilbyder kollaborative robotapplikationer – lancerer nu softwaren WebLytics, en unik løsning til produktionsovervågning, enhedsdiagnostik og dataanalyse, der er designet til at øge produktiviteten og minimere driftsstop.

WebLytics kan overvåge flere kollaborative robotapplikationers ydeevne samtidigt og i realtid. Softwaren indsamler både udstyrsdata fra robotter og værktøjer, og omdanner disse data til letforståelige, visualiserede oplysninger på enheds- og applikationsniveau.

“Lanceringen af WebLytics er en vigtig milepæl for OnRobot, vores kunder og vores globale integratornetværk. WebLytics er den første softwareløsning, som leverer applikationsfokuserede data i realtid til kollaborative applikationer på tværs af store robotmærker. Som vores første softwareprodukt, markerer WebLytics begyndelsen på OnRobots rejse inden for robotsoftware og fuldender vores vision om at levere en “One Stop Shop” til kollaborative applikationer på både hardware- og softwaresiden,” siger Enrico Krog Iversen, OnRobots CEO.

WebLytics overflødiggør ikke kun den manuelle dataindsamling for slutbrugere og integratorer – den giver brugbar indsigt i hvor godt en kollaborativ applikation fungerer, og tilbyder live-diagnostik af enheden, samt advarsler og forebyggende foranstaltninger til vedligeholdelse, der minimerer omkostningsfulde driftsstop af robotceller. 

Testbrugere i Ungarn og Korea har allerede fået adgang til at arbejde med datadrevet produktion via WebLytics. De fremhæver, at softwaren fra OnRobot er brugervenlig og giver dem et værdifuldt fundament for at kunne træffe de rigtige beslutninger i en fremstillingsvirksomhed.

“Vi lever i verden, hvor tid betyder alt. Cyklustiden er virkelig vigtig, og nu hjælper WebLytics os nu med at identificere de små fejl, der forårsager tidsspilde i en produktionslinje,” siger Laszlo Papp, produktchef hos Wamatec Hungary Kft.

I Korea hos Hyun Jeon Sa ser Dongjin Moon, administrativ leder store fordele i at kunne monitorere en hel produktionscelle med ét program. “Det gør det muligt at identificere komponenter, der påvirker produktivitet, ydeevne og kvalitet, mens man også kan sammenligne produktiviteten i de enkelte skift ved at vælge et specifikt tidsrum.”

WebLytics integrerer den globalt anerkendte OEE-standard (Overall Equipment Effectiveness) og identificerer tendenser i realtid i robotcellen, herunder mønstre, spidsbelastninger og forstyrrelser af applikationsproduktiviteten. OEE måler den procentdel af produktionstiden, der reelt set er produktiv – en værdi på 100 % angiver, at den kollaborative applikation kun producerer gode dele, så hurtigt som muligt og uden driftsstop. Ved at gøre brug af disse OEE-målinger kan WebLytics afgøre, om fremstillingsprocessen kører med optimal hastighed samt overvåge og analysere applikationscyklussernes kvalitet Dette er vigtig viden for producenter i alle størrelser.

Kan indrapportere automatisk

Mens en applikation er i drift, kan WebLytics indrapportere data om en robotarm i drift og de monterede OnRobot-værktøjer som f.eks. gribere, vision-kameraer og sensorer. Den kan også registrere antallet af sikkerhedsstop og gribercyklusser.

Når der foretages ændringer i en robotcelle, f.eks. justeringer af en robots hastighed eller indstillingerne på en griber, kan WebLytics også automatisk indrapportere disse ændringers påvirkning af applikationens ydeevne. Hvis der opstår uregelmæssigheder i den kollaborative applikation efter implementeringen, giver WebLytics brugerne mulighed for at analysere data, indsamlet direkte fra robotten/robotterne og værktøjerne og for at indrapportere resultaterne via skræddersyede dashboards.

WebLytics har den brugervenlighed, prisvenlighed, tilgængelighed og det applikationsfokus, der kendetegner alle OnRobot-produkter. WebLytics er kompatibelt med alle førende kollaborative robotter og lette industrielle robotarme og med alle OnRobot-værktøjer. Desuden kan WebLytics nemt udvides, hvilket gør softwaren fremtidssikret, efterhånden som nye robotter og værktøjer bliver tilgængelige. Adgang til WebLytics gives via en sikker, intuitiv browserbaseret brugergrænseflade, der viser OEE-målinger samt brugerdefinerede KPI’er via tilpassede dashboards med et øjeblikkeligt og gennemsigtigt overblik over applikationens ydeevne, både i realtid og historisk set.

WebLytics-serveren kan implementeres på en fabriks lokale netværk eller tilføjes til et virtuelt netværk, der opretter forbindelse til robotcellen. Indsamlede data gemmes lokalt på WebLytics-serveren. Samtidig er WebLytics’ indbyggede webserver altid tilgængelig fra fabrikkens netværk eller fra et hvilket som helst sted i verden via en sikker HTTPS-forbindelse.

Brugbar for virksomheder i alle størrelser

WebLytics er ikke blot et effektivt værktøj for slutbrugerne; det skaber også nye indtjeningsmuligheder for systemintegratorer ved at levere den software, som er nødvendig for at kunne tilbyde dataunderstøttede, tilpassede serviceaftaler og ingeniørtjenester til deres kunder.

“WebLytics er den perfekte tilføjelse til vores eksisterende produktlinjer og en naturlig videreudvikling af OnRobots tradition for at gøre avancerede værktøjer og teknologier – i dette tilfælde fjernovervågning, enhedsdiagnostik og dataanalyse – overkommelige og tilgængelige for virksomheder i alle størrelser,” siger CEO Enrico Krog Iversen.

WebLytics vil være tilgængelig på det globale marked gennem abonnement fra den 11. november 2021.

LÆS også: OMRON går sammen med OnRobot for at levere et endnu større udvalg af kollaborative robotløsninger
OnRobot A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.