Give Elementfabrik A/S leverer tilfredsstillende resultat

Årets regnskab har indfriet forventningerne hos ledelsen i Give Elementfabrik A/S. En større omsætning til industribyggeri, større projekter og højere projekt kompleksitet har opvejet stigende råvarepriser og hård priskonkurrence.

Give Elementers produktionsenhed Give Elementfabrik A/S i Give har indfriet ledelsens forventninger til årets regnskab med et resultat før skat på 29.066 t.kr. mod 28.668 året før.

Gennem regnskabsåret har virksomhedens aktiviteter inden for landbrugsbyggeri været stabil, salg til industrisegmentet har været stigende og så har året været kendetegnet af større projekter og højere kompleksitet.

Henrik S. Damø, Adm. direktør i Give Elementfabrik A/S fortæller:

“Aktivitetsniveauet i betonelement branchen har, ligesom byggebranchen efter en langsom start i efteråret 2020, været præget af mange tilbud, langsomme beslutningsprocesser og hård priskonkurrence. Dette påvirkede indtjeningen i perioden indtil foråret 2021. Det rettede sig ret sent i driftsåret og betyder nu, at vi forbereder os på endnu en travl periode, der vil sikre selskabet et højt aktivitetsniveau et pænt stykke ind i det nye år.”

Investeringer i klimaoptimeret produktionsudstyr
I årets løb har Give Elementfabrik A/S udvidet produktionsarealerne, investeret i fremtidssikring af produktionsanlæg og tilpasset produktsortimentet, for at imødekomme den voksende efterspørgsel på betonelementer. Der er løbende foretaget udskiftning af maskiner og investeringer i produktionsudstyr, der vil reducere virksomhedens CO2-aftryk i produktionsprocessen. – Et initiativ der følger Betonbranchens “Bæredygtigt betoninitiativ”, hvor 70 centrale aktører i den danske beton- og byggebranche er gået sammen om den ambitiøse målsætning at sænke CO₂-aftrykket fra betonbyggeri med 40-50 procent inden 2030. Give Elementfabrik A/S deltager aktivt i initiativet.

Forventninger til fremtiden

Ordrebeholdningen for det kommende regnskabsår er positiv, ligesom indtjeningen også forventes at udvikle sig positivt. Byggeaktiviteten og efterspørgslen efter præfabrikerede betonelementer forventes at forløbe stabilt og den økonomiske udvikling vil influere på investeringer i nye byggeprojekter, udvikling i renteniveau og finansieringsmuligheder. Give Elementfabrik A/S forventer på nuværende tidspunkt ikke, at Covid-19 i væsentligt omfang vil påvirke aktivitetsniveauet.

Resultatet for Give Elementfabrik A/S dækker udelukkende produktionsenheden i Give. Koncernen har udover fabrikken i Give datterselskaber i både Nørre Snede og Gedsted.

Give Elementfabrik A/S leverer betonelementer til hele Norden og tæller i dag 150 medarbejdere.

Se Leverandører af Betonelementer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger