Plastindustrien sætter fokus på dansk plastgenanvendelse

Plastgenanvendelse bliver i stigende grad en central del af danske plastvirksomheders forretning og dagligdag. Nu udgiver Plastindustrien et katalog med en stribe konkrete fortællinger om plastgenanvendelse i praksis.

’Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder’ er titlen på et nyt katalog, som brancheforeningen Plastindustrien netop har udgivet.

Det indeholder en række konkrete fortællinger om, hvordan danske plastvirksomheder i praksis arbejder med genanvendelse af plast og brug af genanvendt plast i nye produkter som fx møbler, fødevareemballager og byggematerialer.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, fortæller:

–       Flere og flere virksomheder beskæftiger sig med genanvendelse af plastaffald fra både industrien og husholdningerne. Det er et tydeligt tegn på, at danske plastvirksomheder tager ansvar for at mindske ressourceforbruget og i praksis viser, at øget genanvendelse er vejen frem. Udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket, og det giver kataloget et unikt indblik i.

Hun fortsætter:

–       Samtidig indeholder kataloget en række bud på, hvordan man fra politisk side kan sætte mere skub i plastgenanvendelsen. Helt aktuelt opfordrer vi Folketinget til at vedtage et ambitiøst producentansvar for emballage, hvor der er fokus på at fremme mere genanvendeligt design og brug af genanvendt materiale.

Casevirksomheder i ’Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder’:

· Berry Superfos A/S, Randers & Stilling
· BEWI Denmark A/S, Holbæk
· Dansk Affaldsminimering ApS, Langå
· Faerch A/S, Holstebro
· Letbek A/S, Tistrup
· Plastix A/S, Lemvig
· RC Plast A/S, Varde
· Trebo ApS, Søborg
· Aage Vestergaard Larsen A/S, Mariager

Her kan du downloade kataloget

Plastindustrien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger