CO2-optimeret armering sænker byggeriets klimaaftryk i nyt hovedkontor for verdensmester i bæredygtighed

Stålleverandør øger CO2-besparelse med 10 tons i ny domicil udvidelse for Chr. Hansen A/S, der er kåret som verdens mest bæredygtige biotech-virksomhed.

Udvidelsen af den globale bioscience-virksomheds hovedkontor i Hørsholm opnår en uventet CO2-besparelse på i alt 10 tons CO2. Besparelsen skyldes, at armeringsspecialisten Celsa Steel Service netop har udgivet ny EPD miljøvaredeklaration, der dokumenterer en lavere CO2-udledning på armeringen til byggeriet end tidligere dokumenteret.

Den forbedrede miljøvaredeklaration fra Celsa Steel Service er gældende fra 22/9. Det betyder en dokumenteret CO2-besparelse på 37% i forhold til LCA Bygs branchestandard, da hvert ton armering fra Celsa Steel service ifølge ny EPD kun udleder 425 kg CO2 per ton.

Det er Per Aarsleff A/S, der er entreprenør på byggeriet og som modtager den sidste armering på byggepladsen i medio 2022.

Domiciludvidelsen og etableringen af et innovation campus er præcertificeret til DGNB Sølv. Og netop DGNB-byggerier er et strategisk fokus for Celsa Steel Service Danmarks adm. Direktør Magnus Lundgren. Chr. Hansens byggeri er et godt eksempel på, hvordan klimavenlig armering kan forbedre CO2-tallene i fremtidens nybyggeri indenfor erhvervs- og industribyggeri, siger direktøren, der har sat strategisk fokus på DGNB-byggerier med sine nye forbedrede klimatal.

“Med flere DGNB-byggerier på tegnebrættet i Danmark og nye byggekrav om max CO2 på vej fra 2023, er vores nye EPD ganske simpelt adgangsbilletten til flere projekter. Vores tidligere EPD, der dokumenterede et i forvejen lavt CO2-aftryk på 473 kg CO2 per ton, har allerede gjort Celsa markedsledende på bæredygtig armering i Europa – med det nye tal på 425 kg CO2/ton er Celsa et skridt foran, når de nye byggekrav indføres i Danmark. Det er helt efter strategien”, siger Magnus Lundgren.

CO2-reduktionen for Celsas armering skyldes kontinuerlige forbedringer hos Celsa Nordic på stål- og valseværket i Mo i Rana i Norge. Her transformeres det meste af Norges metalskrot til armeringstål.

Ifølge udbudsmaterialet til Chr. Hansens domiciludvidelse, skulle CO2-udledningen pr. ton armeringsstål være under 500 kg CO2/ton. Det slår Celsa Steel Service med sin nye EPD nu med 75 kg CO2/ton.

LÆS også: Celsa Steel Service – Armeringsdesign for 80 borede pæle til ny bydel i Aarhus
Celsa Steel Service A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.