Centraliseret vacuumsystem til krævende universalrengøring, der er installeret på fabrikken hos verdens største leverandør af bilbatterier

Verdens største leverandør af bilbatterier, Johnson Controls, har mere end 100 års tradition for produktion af batterier, og for at nå denne milepæl har virksomheden prioriteret og lagt vægt på menneskers sundhed og sikkerhed. Med implementeringen af Nedermans højvakuumsystem har det minimeret operatørernes kontakt med råmaterialerne i produktionsprocessen.

Logo Johnson Controls

Komplet løsning til industriel vakuum-rengøring

I 2012 blev Nedermann kontaktet af Johnson Controls do Brasil, der ligger i Sorocaba – SP, for at finde en løsning til universalrengøring af produktionslinjen for bilbatterier . Hovedformålet var at fjerne den gamle rengøringsmetode med bærbare støvsugere, koste, skrabere og garnaffald, der blev brugt, som ud over at bruge en masse af medarbejdernes tid medførte kontakt med stoffer, der er skadelige for sundheden og miljøet, såsom blyoxid.

Johnson Controls er anerkendt verden over for sit engagement og sin investering i praksisser for udvikling af sikre og bæredygtige produkter. I lyset heraf har Nederman, som også har denne mission, forpligtet sig til at projektere et centralt rengøringssystem med storskala udsugning med 4 stk.RBU 2100 vakuumenheder, hver udstyret med en 60 hk motor og to selvrensende FlexFiltre, installeret på fabrikkens eksterne område. Systemet har også en skorsten med et enkelt prøveudtagningssted, hvor man kan identificere mængden af partikler, der udledes til atmosfæren, hvilket styrker virksomhedens miljøhensyn. “Vi er meget omhyggelige med vores faciliteter, fordi vi ønsker at leve op til de høje krav i den brasilianske lovgivning, der gælder for vores virksomhed,” forklarer Faustino Correa da Silva, miljøkoordinator hos Johnson Controls og den ansvarlige for projektet.

I alt er der 98 udsugningspunkter fordelt på forskellige områder af fabrikken, alle med manuelle ventiler til automatisk systemaktivering. Det letter den daglige drift for operatørerne, især ved overdragelse af skiftene, da det giver større hastighed og effektivitet i rengøringsprocessen. “Vi bruger ca. 120 tons blyoxid om dagen i vores fremstillingsproces, og snavs er uundgåeligt. Med implementeringen af Nedermans system var vores største gevinst at fjerne medarbejderkontakt med støv. Det har altid været vores bekymring. Vi har overholdt reglerne i den brasilianske lovgivning og Johnsons interne regler, som er endnu strengere, men nu kan operatørerne rengøre arbejdsmiljøet uden kontakt med stoffet,” forklarer Faustino.

Faustino tilføjer, at Nederman allerede var et benchmark for koncernen i udlandet, men i Brasilien var det den eneste virksomhed, der præsenterede en komplet løsning på Johnson Controls’ krav. Gennem sin forståelse af virksomhedens behov tilbød Nederman, ud over det udstyr, de også leverede, design, installation, garanti, vedligeholdelsesservice og reservedele – alt sammen lokalt, hvilket bidrog til købsbeslutningsprocessen.

Det tilbehør, der anvendes i Johnson Controls drift, som f.eks. gulvrengøringsenheder, sugedyser og elpaneler, er standard systemelementer, og alle elementer, der kræver regelmæssig udskiftning i forbindelse med forebyggende vedligeholdelse, såsom elementernes filtre og bælter, købes direkte hos Nederman, som også tilbyder al support via sit teknisk assistance-team.

Sådan fungerer det centraliserede industristøvsugersystem trin for trin

  1. Ved hjælp af rengøringsudstyret opsuges blypartiklerne fra virksomhedens produktionsproces fra udstyret, gulvet og hele produktionsmiljøet.
  2. Materialet, der føres gennem specifikke fleksible slanger, passerer gennem systemets “klap”-ventil, hvis formål er at åbne og lukke vakuummet ved aktivering på brugsstedet.
  3. Partiklerne passerer derefter gennem højvakuumrørene, som har til opgave at transportere støvet til centralenheden.
  4. I centralenheden separeres, filtreres og opbevares pulveret til fremtidig og korrekt bortskaffelse ved hjælp af Nedermans teknologi.
  5. Systemets skorsten er unik og har prøveudtagningssteder, så man kan identificere mængden af partikler, der udledes til atmosfæren.Industrielle rengøringsprodukter

___________________________________________________________________________________________________

“Vi er meget stolte af løsningen, der er installeret hos Johnson Controls, fordi det i øjeblikket er det største højvakuumsystem i Brasilien til generel rengøring fra Nederman med en samlet installeret effekt på 240 hk. Det er lykkedes os at løse vores største projektudfordring: Afstanden mellem materialets sugepunkter til vakuumcenteret, som måler over 200 meter. Vores største bekymring var det tryk, der kræves til opsugning af partiklerne, så vi arbejder med tryk på op til -40 kPa (-4.000 mm c.a.)”, understreger Luiz Fernando Araújo, Technical Manager hos Nederman med mere end 30 års erfaring inden for industrielle udstødningssystemer.”

LÆS også: Nederman – The Clean Air World Tour
Nederman Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger