Parker Chomerics beskytter droner med EMI-afskærmning og termiske grænsefladematerialer

Løsningerne kan anvendes ved hjælp af automatiserede metoder for at reducere samlingsomkostningerne og tiden mellem undfangelse af ideen og salg

Parker Chomerics har lanceret nye løsninger til beskyttelse af droner mod elektromagnetisk interferens og overophedning.

Droner, der opererer i nærheden af mobilmaster, bygninger, antenner, højspændingslinjer og andre forhindringer, kan blive påvirket af alvorlig elektromagnetisk interferens (EMI), hvilket går ud over deres ydelse og sikkerhed.

Et andet stort problem er overophedning, der forårsages af den høje belastning på dronens elektronik og de kraftfulde rotorer.

For at imødekomme udfordringerne med EMI kræver det højeffektiv afskærmning for at beskytte den interne elektronik mod funktionsfejl. Det kræver også en termisk løsning at gøre dronen i stand til at operere effektivt ved at forhindre risikoen for overophedning.

Droner skal kunne masseproduceres for at begå sig på det kommercielle marked, så afskærmningsløsninger bør muliggøre brug med automatiserede metoder for at holde samlingsomkostningerne nede. Droner kræver også løsninger, der kan reducere vægten, og som muliggør effektive forbindelser mellem drone og controller. Vejrbestandighed er også en vigtig egenskab.

For at opfylde disse krav anvendes Parker Chomerics CHOFORM® 5575, EMI-pakning, der er støbt på stedet (Form-In-Place – FIP). Dette materiale, der doseres ved hjælp af en robotanordning, kan påføres direkte på dronens aluminiumsstøbning og fungerer som en barriere, der forhindrer de elektriske kredsløb i at tale sammen og forårsage tidlig funktionsfejl.

CHOFORM 5575 er et fugthærdet, forsølvet, aluminiumsfyldt silikonemateriale, der giver op til 80 dB afskærmningseffektivitet.

Med en FIP-pakning kan dronehusets plads og vægt reduceres med op til 60 %, da flangerne kan være så smalle som 0,76 mm.  

CHOFORM 5575 er meget modstandsdygtigt over for korrosion, når det doseres på aluminium, og forhindrer galvanisk korrosion i den elektroniske afskærmning.

For at mindske termiske påvirkninger har Parker Chomerics udviklet THERM-A-GAP™ GEL 37. Dette produkt har en termisk ledeevne på 3,7 W/m-K og bruges til at lede varmen fra chipsættet til dronens afskærmning.

Dette forhærdede, termiske enkomponentgelmateriale kan automatisk doseres direkte på chipsættet, hvilket reducerer produktionstiden betydeligt. THERM-A-GAP GEL 37 har en blød og pastaagtig konsistens, der fjerner belastningen på de elektroniske komponenter, og skal ikke blandes eller hærdes før brug. 

Ved at føje både EMI-afskærmning og en termisk løsning til dronen ved hjælp af automatiserede metoder øges produktiviteten, og tiden mellem undfangelse af ideen og salg reduceres.

LÆS også: Parkers nye løsning til aksestyringssystem optimerer hydrauliske styreenheder
Parker Hannifin Danmark ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.