Lykkegaard – Århus er klar til skybrud og sommerregn

Lykkegaard har repareret og restaureret én af de store drænpumper, som holder området i Århus Nord tørt.

Århusianerne kan være trygge, hvis der kommer store regnskyl. Især dem i Århus Nord.

Lykkegaard A/S har nemlig lige gennemrenoveret den ene af de to store pumper, som holder området omkring Egå drænet for vand. Den kan pumpe 4000 liter vand i sekundet, så den kan virkelig få flyttet på nogle vandmasser, hvis der kommer skybrud eller en periode med særlig meget regn i området.

Lykkegaard A/S har netop re-installeret den ene af de to drænpumper, som leder regnvand væk fra Egå og hele Århus Nord. Så nu kan sommeren og store regnskyl bare komme an. Pumperne kan hver især pumpe 4000 liter vand væk i sekundet, når der er rigtig tryk på.

I foråret gik den ene af de to helt store pumper, som dræner Århus Nord i stykker. Lykkegaard A/S har serviceret pumperne i mere end 30 år og fik derfor naturligt også opgaven med at reparere pumpen. Der var brug for en gennem-restaurering. For ud over den aksel, som var gået i stykker og var anledningen til reparationen, var propelbladene efterhånden blevet slidt så meget, at de var for korte og skulle forlænges, ledebladene, som leder vandet ned til propellen, var alle medtagede – og de fleste havde rust-huller.

Kontraklapperne som sikrer, at vandet ikke løber tilbage, når pumperne slukkes, var af træ, som var udtørret og rådnet. Så de blev helt skiftet og Lykkegaard har bygget nye, som passer til præcis dét pumpehus.

Lettere af skære af end at sætte på

Filosofien hos Lykkegaard er at genbruge og genanvende så meget af det eksisterende materiale som det overhovedet er muligt, når vi renoverer og yder service.

Det er mere enkelt at skære eller slibe for meget af, end at sætte ekstra på. Så det har været en udfordrende opgave på værkstedet at udvide diameteren på propellen ved at svejse et ekstra stykke på og derefter tilpasse det til vinkel og tykkelse.

Det lykkedes og ud over at vi var nødt til at bygge to helt nye kontraklapper i stedet for de udtørrede, og at vi lavede en ny aksel til at gå igennem pumpen, er alle dele på pumpen genanvendt og sat i stand, så pumpen nu kører så godt som en ny.  

”Det er en sjov opgave at arbejde med, fordi vi bliver udfordret på noget, vi ikke laver hver dag. Men der er også en stor tilfredsstillelse i at aflevere en pumpe tilbage, som kører optimalt og hvor vi har brugt håndværket til at genanvende så meget materiale og reparere det,!” siger Karsten Lykkegaard, der ejer Lykkegaard A/S.

LÆS også: Lykkegaard søger CNC-operatør til at producere vores nye propeller
Lykkegaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.