Nordbo Robotics lancerer banebrydende softwareplatform til industrirobotter

Industrirobotter skal være lige så nemme at bruge som kollaborative robotter, mener robotsoftwareudvikleren Nordbo Robotics. Den fynske virksomhed lancerer nu sin Mimic-platform til traditionelle industrirobotter.

Nordbo Robotics benytter årets Automatica-messe i München til at lancere en verdensnyhed i form af en opgraderet version af Nordbo Robotics softwareplatform, Mimic, til industrirobotter.

Mimic er en banebrydende software, der gør det muligt for produktionsmedarbejdere og andre ikke-robotspecialister at oplære en robot uden brug af programmering eller kodning – og dermed automatisere komplekse processer som polering, slibning og spraymaling, der ellers er svære at automatisere med traditionel robotteknologi.

Mimic-platformen har indtil nu været forbeholdt kollaborative robotter, herunder fra Universal
Robots, men nu udvider Nordbo Robotics løsningen til også at omfatte
industrirobotter. I første omgang understøtter Mimic industrirobotter fra Nachi, men det
er planen at udvide til andre førende robotproducenter bl.a Kuka og Fanuc.

“Markedet har taget utroligt godt imod vores Mimic-platform, og vi mener, at tidspunktet nu er det rette til også at udbrede platformen til industrielle robotter. Vi ser et kæmpe potentiale i forhold til at gøre industrirobotter langt nemmere at anvende for manden på fabriksgulvet,” siger Leo Zhou, CEO og medstifter af Nordbo Robotics.

Høj vækst i årets første måneder

Nordbo Robotics blev etableret i 2018 som en fusion mellem de to odenseanske robotvirksomheder Nordbo Systems og LEAD Robotics. Siden da har virksomheden specialiseret sig inden for udvikling af kodningsfri software til robotter og har blandt andet landet flere ordrer i Kina. P.t. beskæftiger virksomheden cirka 30 medarbejdere og regner med at være knap 50 ved udgangen af 2022.

Lanceringen af den nye platform kommer oven på Nordbo Robotics’ bedste kvartal nogensinde, og virksomheden skruer nu yderligere op for salgsaktiviteter i efteråret.

“Med lanceringen af Mimic til industrirobotter tager vi første skridt henimod at demokratisere og udbrede brugen af kodningsfri robotter. I fremtiden skal robotter i langt højere grad kunne læres op direkte på fabriksgulvet i stedet for at blive programmeret på en computer,” siger Jimmy Jørgensen, CTO og medstifter af Nordbo Robotics.

Anvendes til polering af Apple-komponenter

Hvor brugen af industrirobotter ofte er forbundet med tung programmering, udmærker Mimic sig ved at være en kodningsfri teknologi, hvor produktionsmedarbejderen via et joystick simpelthen demonstrerer eller optager sine bevægelser og derigennem viser robotten hvilke handlinger, den skal udføre.

Dermed er det hurtigere at omstille robotten til forskellige arbejdsopgaver. Samtidig åbner Mimic-teknologien op for at lade robotten udføre højpræcisionsopgaver inden for eksempelvis overfladebehandling.

Industrien skriger på arbejdskraft

Dette har især vist sig relevant inden for traditionelle håndværkstunge discipliner, hvor det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Ifølge en 2021-undersøgelse fra Deloitte vil der alene i USA være 2,1 millioner ubesatte produktionsjobs i 2030, hvis udviklingen fortsætter.

Også i Kina er manglen på arbejdskraft et større og større problem. Hos Apple-underleverandøren Amphenol anvendes Nordbo Robotics’ software således til at automatisere en række poleringsprocesser.

“Over hele verden skriger industrien på arbejdskraft. Vi synes i al beskedenhed, at vi har udviklet en teknologi, der kan være med til at løse mange af de udfordringer, som industrien står overfor: Herunder manglen på arbejdskraft og vigtigheden af at skabe gode, sunde jobs for alle,” siger Leo Zhou.

I forbindelse med lanceringen af Mimic til industrirobotter deltager Nordbo Robotics på Automatica-messen i München som en del af Nachis stand.

Se Leverandører af Industrirobotter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.