Hans Følsgaard – Det koster at løbe tør eller løbe over

Få styr på indholdet af beholdere og tanke én gang for alle. Monitoreringen skal etableres én gang og tjener sig let hjem. Du sikrer dig imod driftsstop og undgår helt at bekymre dig om niveauerne selv. Du kan autogenerere beskeder til dig selv eller endda til leverandøren for rettidig bestilling af nye forsyninger, når tanken er ved at være tom.

Forudsigelig vedligeholdelse af tanke

Lagertanke og beholdere kan findes i mange forskellige produktioner. Korrekt overvågning og styring af niveauer inde i disse tanke kan hjælpe driften med at øge produktiviteten og rentabiliteten. Fordelene ved en trådløs løsning til tankniveauovervågning er flere.

Fra visuelle inspektioner til trådløse sensorer

Der er flere teknologier at vælge imellem når man vil overvåge indholdet af tanke. De varierer med hensyn til nøjagtighed, pålidelighed og omkostninger. Visuelle inspektioner og målestokke kan være relativt billige, men de er arbejdskrævende og tilbøjelige til at fejle, fordi de er afhængige af manuelle rapporteringsmetoder.

Mere nøjagtige værktøjer, som flydere og nedsænkelige tryktransducere, er ikke afhængige af menneskelig arbejdskraft til at måle niveauer, hvilket kan forenkle processer og minimere risikoen for fejl. Men i nogle applikationer er en berøringsfri opløsning at foretrække, for eksempel ved måling af niveauet af ætsende væsker.

En trådløs ultralydssensor er et godt valg til applikationer, hvor der er behov for en berøringsfri løsning. Disse sensorer bruger lydbølger til at detektere genstande, så de behøver ikke at komme i kontakt med de materialer, de måler. De er også immune over for farve, reflektion eller gennemsigtighed. Trådløs kommunikation giver yderligere fordele, herunder sparet tid og omkostninger, fjernovervågning i realtid og tilpasningsevne til at imødekomme skiftende behov.

Spar tid og omkostninger

De nødvendige infrastrukturændringer i et trådløst system er minimale, langt nemmere og billigere at implementere end et kablet system.

I en grundlæggende opsætning er en trådløs node (ex. Q45UPSD Universal Pressure Node) forbundet til en måleenhed, f.eks en trådløs ultralydssensor (ex. K50U Series), og installeret på beholderen. Hver node i netværket er forbundet til en trådløs gateway eller controller med en integreret gateway. 

Systemet konfigureres derefter, og inspektionsparametre og alarmniveauer indstilles. Et system som dette kan overvåge mange containere og kan sættes op på en brøkdel af tiden og til en meget lavere pris end et kablet system.

Overvåg i realtid

Med tilsluttede enheder kan driftspersonale nemt få adgang til tankniveaudata i realtid, strategisk planlægge det faktiske behov og sikre, at tanke er fyldt, og processer kører problemfrit.

Derudover kan der konfigureres automatiske alarmer for at underrette personalet om potentielle problemer, hvilket minimerer nødsituationer, når en tank løber tør eller løber over.
Et fjernovervågningssystem kan advare personale via sms eller e-mail, hvis tankniveauerne er uden for de etablerede tærskler, og det giver dem mulighed for at reagere på disse forhold, før de bliver kritiske.

Tilpas til skiftende krav

Virksomhedens behov kan ændre sig over tid, og virksomheder skal muligvis tilføje eller flytte beholdere. Trådløse netværk er alsidige, skalerbare og tilpasser sig nemt til skiftende krav. Med et trådløst system kan beholdere flyttes så ofte det er nødvendigt uden at ændre systemet eller afbryde måleapparatet, hvilket betyder, at beholdere kan overvåges selv under transport. Nye noder fra nye beholdere kan integreres i det eksisterende netværk, eller et nyt netværk kan implementeres til at rumme en ny gruppe af tanke uden resursekrævende ændringer på trådede installationer.

Hvis du har fået øjnene op for monitoreringens mange fordele, eller har brug for rådgivning omkring automation generelt, er vi de rette at spørge. Ring til Søren Madsen på sma@hf.net eller tlf. 87 88 77 06.

LÆS også: Hans Følsgaard – UV-stråling nedbryder dine installationer
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.