Atlas Copco – Den skjulte værdi af varmegenvinding af trykluft

Social ansvarlighed tvinger producenter til at finde nye måder at reducere deres CO2-udledning og energiforbrug på. Indlysende trin, som brugen af ​​lavenergipærer og automatiseret opvarmning, giver nogle øjeblikkelige kulstofbesparelser. Men selv når disse skridt er taget, er der fortsat et pres for at reducere yderligere.

Leverandører af trykluft fittings

Bortset fra den negative påvirkning af CO2-produktionen på miljøet, er der også den økonomiske byrde ved energiforbrug. Af denne grund udforsker produktionsvirksomheder aktivt måder at sænke deres CO2-fodaftryk og forbedre energieffektiviteten.

Et område, der giver producenterne en betydelig mulighed for at reducere CO2-udledningen, er genvinding af spildvarmen fra luftkompressorer. Denne tilgang har vundet et vis indpas i Europa. Forskning viser, at der kan opnås betydelige fordele. Erfaringerne fra dem, der allerede forfølger denne strategi, bekræfter disse data.

Statistikker viser, at trykluft typisk tegner sig for omkring 12 % af de samlede energiomkostninger for industriproducenter. For nogle kan tallet nå helt op på 40 %. Imidlertid kan 70-94 % af energien, der forbruges af kompressorer, genvindes. Uden nogen form for genvinding går denne energi tabt gennem stråling til atmosfæren eller gennem kølesystemer. Værdien af kulstofækvivalenter for hver kW sparet energi gør denne driftsomkostning til et levedygtigt mål for omkostningsbesparende CO2-reduktionsforanstaltninger.

Sådan genereres varm luft under komprimering af trykluft

Komprimering af luft genererer varme. Det er en naturlig konsekvens af at tvinge flere luftmolekyler ind i det samme rum. Problemet er, at luften skal afkøles, før den kan bruges. I mange systemer afkøles luften mellem kompressionstrinene og så igen til sidst. Mellemkølere fjerner varme mellem første og andet trin, og efterkølere fjerner varme efter andet trin.

Sådan kan varme genvindes i trykluftsystemer

Kølere fjerner varme fra trykluft ved hjælp af luft, vand eller olie. De arbejder på et varmeudvekslingssystem. Luften overfører varme til kølemediet i en køler designet til kompressorens flowhastighed og energioverførselskrav. Der er forskellige typer kølesystemer, der anvendes i luftkompressorer. Hver enkelt har fordele og ulemper, og nogle kan genvinde op til 94 % af forsyningsenergien til luftkompressoren

Varmegenvindingens uudnyttede potentiale

Erfaring viser både de økonomiske og miljømæssige muligheder ved at investere i varmegenvinding af trykluft, men alligevel mangler de fleste industrivirksomheder endnu at omfavne og realisere fordelene ved teknologien. Det anslås faktisk, at 90 % af alle industrielle luftkompressorer kunne udstyres med varmegenvindingssystemer. Og som nævnt ovenfor kan 70-94 % af forsyningsenergien til en kompressor genvindes.

For at illustrere det store uudnyttede potentiale ved tryklufts varmegenvinding er det beregnet, at teknologien kan spare 1,99 % af det samlede industrielle elforbrug i f.eks. Storbritannien. Hvis den statistik ikke er overbevisende nok, svarer det til at fjerne emissionerne fra 913.000 diesel-/benzinbiler om året eller genvinde den energi, der kræves til at drive 1.544 millioner husstandes elforbrug om året. Hvis det nu ikke er et overbevisende argument for varmegenvinding af trykluft, er det svært at sige, hvad det er.

*Beregninger er baseret på det samlede industrielt elforbrug i Storbritannien, og et gennemsnit på 10% af det industrielle elforbrug bliver brugt af kompressorer.

*Cirka 70 % af energien kan genvindes fra olieindsprøjtede skruekompressorer og op til 94 % fra oliefri vandkølede skruekompressorer.

LÆS også: Atlas Copco – Sådan anvendes en nitrogengenerator i fødevareindustrien
Atlas Copco Rental Denmark's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger