Dobbelt godkendt er bedre – igus styrekabler med garanti på energikæde og kabelbakke

Testet, certificeret, sikker: Med den UL godkendte chainflex serie CF150.UL og CF160.UL behøver kunderne kun et kabel til energikæde og kabelbakke

Fra energikæden direkte til kabelbakke: det, der er en selvfølge i Europa, er meget sværere for virksomheder i USA og virksomheder, der leverer til USA. Det er dog ikke længere et problem med den nye UL-MTW/TC-ER-certificerede styrekabel serie CF150.UL og CF160.UL fra igus. MTW kabler er specificeret til brug i industrianlæg og kan installeres direkte på kabelbakke takket være TC-ER godkendelsen (Tray Cable-Exposed Run), som stiller særlige krav til materialer og design. Med den “UL-listede” tætning er de to chainflex serier de eneste styrekabler, der er godkendt til energikæde og kabelbakke. Herved modtager brugerne kabler, der fungerer sikkert og er designet til kontinuerlig bevægelse – med en levetidsgaranti på 36 måneder eller 10 millioner slag.

Uanset om det er permanent installeret, i en kabelbakke eller brugt i energikæden – et styrekabel skal kunne modstå en lang række belastninger. Hvis et kabel svigter, går produktionen ofte i stå. For at sikre en fejlsikker forsyning har motion plastics specialisten igus udviklet to styrekabelserier, der tåler kontinuerlige bevægelser og kan bruges i energikæden og på kabelbakken. Begge har en ydre kappe, der er specielt godkendt til brug som MTW/TC-ER kabler, som er blevet optimeret på basis af lange serier af test, der involverer over 26 millioner cyklusser. Denne oliebestandige, meget slidstærke PVC kappe, som er designet til kontinuerlig bevægelse, opfylder også den krævende kabelbakketest med de tilsvarende FT4, FT1 og VW1 brandregler. Kablerne fås både med skærm (CF160.UL) og uden (CF150.UL). Derudover har de en bøjningsradius på kun 7,5 xd i energikæden og er velegnede til fritbærende vandringer samt op til 50 meter i glideapplikationer. Typiske anvendelser omfatter lager- og indhentningsenheder, forarbejdnings-/pakkemaskiner eller indendørs kraner.

Mere sikkerhed ved certificeret garantiløfte

På grund af muligheden for at lægge kablet i kabelbakken direkte efter energikæden, er tilslutningspunkter bag energikæden, komplekse indkapslinger og dobbelt lagerføring af forskellige kabeltyper til kædeområdet og fast lægning ikke længere nødvendig. Det gør det nemt at bruge kablerne i forskellige systemer, og reducerer nedetiden ved at undgå kabeltyper uden kædekvalifikation. Dette er muligt vha af UL godkendelsen fra den uafhængige amerikanske organisation Underwriters Laboratories (UL), som er en af de vigtigste myndigheder i relation til produktsikkerhed.

Derudover giver igus kunderne et garantiløfte. “Med vores CF150.UL og CF160.UL styrekabler forpligter vi os til en levetidsgaranti. Vi har udviklet to unikke serier, der er velegnede til brug i energikæder og kabelbakker – og derudover give vores kunder testet og certificeret sikkerhed”, forklarer Rainer Rössel, Vice President og leder af forretningsenheden for chainflex kabler hos igus. Til dette formål blev begge kabelserier testet under reelle anvendelsesscenarier i det interne, og verdens største, laboratorium til industrielle applikationer i bevægelse. “Takket være over 30 års erfaring og adskillige tests kan vi levere pålidelige og garanterede erklæringer om levetiden på vores kabler og med god samvittighed give vores kunder en garanti på op til 36 måneder eller 10 millioner dobbeltslag på vores kabler. Vi var den første tyske virksomhed, der fik dette løfte valideret”, tilføjer Rainer Rössel. Baseret på testresultaterne kan kunderne nemt og overskueligt beregne kablernes levetid ved hjælp af et online værktøj – for større pålidelighed og planlægningssikkerhed.

LÆS også: Igus – Sådan bliver selv olietankere til miljøvenlige sejlskibe
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.