FTU bliver nordisk servicepartner for LPG-specialist

A/S Fredericia Tankvognsudstyr (FTU) skal fremover håndtere alle service- og reparationsopgaver for tjekkiske VPS a.s, der er specialist i LPG-tanke. Partnerskabet skydes i gang i forbindelse med FTU’s 50-års jubilæum i starten af september.

Den tjekkiske LPG-tankspecialist, Východočeské Plynárenské Strojírny, a.s (VPS), ønsker at styrke sin position i Norden. Til det formål har virksomheden udpeget FTU i Fredericia som service- og reparationspartner i både Danmark og de øvrige nordiske lande.

Hos FTU forklarer direktør Stefan Vig, at partnerskabet med VPS er led i en strategisk satsning på gas. Fredericia-virksomheden har for nylig investeret i en dedikeret gashal, der er gnistfri, eksplosionssikret og udstyret med sniffesensor. FTU har også autorisation til afbrænding af gasrester og påfyldning af nitrogen.

– Aftalen med VPS skal være med til at styrke vores position som service- og reparationspartner inden for tankvogne og stationære installationer til kryogene gasser. Det er et marked, der vil vokse markant i de næste mange år, og derfor investerer vi for at være klar til at imødekomme vores kunders behov. Det gælder både LPG, men i høj grad også LNG og PtX-produkter, siger Stefan Vig.

Satsningen på gas sker også på koncernniveau. FTU’s moderselskab, tyske Alfons Haar Maschinenbau, lancerer om kort tid et nyudviklet målesystem til kryogeniske gasser, PreciCRYO, der er godkendt til netop LNG. Det nye målesystem vil efter planen blive introduceret af FTU på det danske marked i løbet af efteråret.

Det nye partnerskab med VPS markeres, når FTU den 2. september inviterer til åbent hus i anledning af sit 50-års jubilæum, hvor repræsentanter for VPS vil være til stede. Her vil de besøgende samtidig få mulighed for at opleve Hymax- og Vmax-anlæg, PreciGas-anlæg og generatorløsninger, monteret på lastbiler fra Hans Jensen Transport, Litra Gass, Fjellerad Transport og AGA/Linde Gas. FTU og Alfons Haar har brugt en del af sommeren på at styrke organisationen i Norden. FTU-direktør Stefan Vig er i den forbindelse indtrådt som managing director i Alfons Haar Svenska AB og vil fremover varetage den samlede ledelse i de to selskaber.

Find leverandører af tanke her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.