KUKA Nordic: iiQoT – en enkel og prisbillig vej ind i industri 4.0 

– iiQoT giver små og mellemstore virksomheder et teknologisk løft

KUKAs platform iiQoT giver mindre virksomheder med en vis grad af automatisering samme muligheder som store industrikoncerner. Via skyen får de fuld kontrol over, hvor godt robotterne arbejder, hvornår de har brug for service, om der er flaskehalse i produktionen osv. 
– Basisabonnementet er også gratis, siger Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

Ligesom KUKAs mere eksklusive platform KUKA.DeviceConnector – der er mere velegnet til større virksomheder og dem, der ønsker at skabe deres egne overvågningsplatforme – er iiQoT cloud-baseret og giver fuld kontrol over alt udstyr. Det er dog mere skabelonopbygget og lidt enklere. 

– Men utrolig praktisk og brugervenlig. Du får sider for hver robot, så du kan se hver enkelt af dem og endda gå helt ned på serienummeret og se præcis, hvad robotten laver, hvor meget energi den bruger, hvor mange timer i døgnet den kører osv.

En nem måde for små og mellemstore virksomheder at bevæge sig ind i industri 4.0, ifølge Micael Amandusson.

Netværksforbindelse – og så er du klar

Det er også overkommeligt rent økonomisk. I modsætning til KUKA.DeviceConnector behøver kunden ikke at købe softwaren separat. Basisversionen af iiQoT kommer i stedet som et gratis abonnement. 

– Men det kræver, at robotterne er netværksforbundne, hvilket mange i og for sig allerede er. Ellers er det selvfølgelig en omkostning i sig selv.

Via skyen får brugerne så information om, hvordan robotterne arbejder. Alle de data, der genereres, åbner mulighed for at effektivisere driften på en smart måde.

– Lad os sige, at du finder ud af, at robotten kun arbejder seks ud af skiftets otte timer, og så står stille resten af tiden. Så vil du kunne lade den køre lidt langsommere og mindske både energiforbrug og slid. Og hvis der kommer en advarsel fra robotten, så kan du modtage denne direkte som e-mail!

Cloud-baseret betyder også, at du kan overvåge dit system og optimere det, uanset hvor du er i verden, direkte fra din telefon eller computer.

Baggrunden for, at KUKA nu tilbyder et basisabonnement gratis, er et ønske om at give alle, der er selv den mindste smule interesserede, mulighed for at prøve det. 

– Det er noget, man bedst undersøger og oplever på egen hånd. Når først du er i gang, vil du opdage flere og flere muligheder, siger Micael Amandusson.

Sådan arbejder du med iiQoT – link til webinar med Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

LÆS også: KUKA Nordic – Softwarespecialist overtager customer service
KUKA Nordic AB's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger