Mekoprint styrker konkurrenceevnen med ny fabrik i Ukraine

Den danske industrikoncern Mekoprint oplever stor efterspørgsel og udvider nu produktionen i den nordvestlige del af Ukraine. Udvidelsen sikrer, at Mekoprint kan holde gang i hjulene i Ukraine og samtidig opretholde sin effektive produktion af kabelløsninger på en moderne nybygget fabrik samtidig med, at virksomheden styrker den globale konkurrenceevne i Europa.  

Verdenshandelen har i de seneste år været præget af problemer med de globale forsyningskæder, men industrikoncernen Mekoprint tager nu et nyt initiativ for at sikre leverancerne til virksomhedens mange europæiske kunder. Mens nogle virksomheder helt eller delvist lukker produktionen i Ukraine på grund af krigen, går Mekoprint den modsatte vej. Virksomhedens division Mekoprint Cables flytter om kort tid ind i en ny fabrik på 3.600 kvadratmeter i den nordvestlige del af landet. Udvidelsen er et led i Mekoprints strategi om at styrke sin position og konkurrencedygtighed.

– Udvidelsen betyder, at vi får mere end tre gange så meget plads som tidligere. Vi har længe haft planer om at udvide produktionen i Ukraine på grund af den store efterspørgsel på specialdesignede kabelløsninger, og med udvidelsen sikrer vi øget kapacitet til vores trofaste kunder. Den nye fabrik er et vigtigt led i vores ambition om at styrke vores globale platform og gøre os endnu mere konkurrencedygtige, siger Anders Kold, der er CEO i Mekoprint.

Den nye fabrik ligger ved siden af de nuværende produktionslokaler i den lille by Chernyakhiv 160 km. vest for Kiev. Mekoprint lukkede sin fabrik i seks uger tidligere på året og flyttede dele af produktionen fra Ukraine til virksomhedens fabrik i Polen, men nu er produktionen i Ukraine tilbage på normalt niveau, og kapaciteten øges om kort tid, når den ny fabrik tages i brug.

Der ligger både forretningsmæssige og menneskelige hensyn bag beslutningen om at udvide produktionen i Ukraine. Mekoprint Cables har i dag 94 ansatte i landet, men antallet stiger, da virksomheden forventer at fordoble aktiviteten i Ukraine inden 2-3 år.

– Udvidelsen af produktionen i Ukraine skal ses i lyset af, at situationen er sikker og stabil i den del af landet. Selv om vi naturligvis har fokus på at drive en sund forretning og skal være konkurrencedygtige på alle parametre, så vejer de menneskelige hensyn også tungt, og vi er utrolig glade for vores dygtige medarbejdere i Ukraine. Samtidig bevarer vi vores effektive produktion og høje kvalitet, siger Anders Kold.

Hvis der skulle opstå problemer i Ukraine, kan Mekoprint hurtigt flytte produktionen til en fabrik i Polen. Transport ind og ud af Ukraine foregår også via Polen, og kunderne kan være trygge ved, at der er styr på logistikken.

Imponeret af medarbejderne

Mekoprint har foretaget en grundig vurdering af, om det er hensigtsmæssigt at opretholde produktionen i Ukraine, og situationen i den del af landet taler for at blive. I en større by 20 km. fra Chernyakhiv er der sket missilangreb, men den lokale befolkning oplever ikke krigen direkte.

– Vores medarbejdere har gjort en utrolig stor indsats i en meget turbulent periode. Medarbejderne er naturligvis bekymrede, men de vil meget hellere gå på arbejde end at sidde derhjemme og følge med i nyheder om krigen hele dagen. Vi er meget imponerede over den måde, de har hjulpet hinanden og grebet situationen an på, siger Lars L. Rasmussen, som er divisionsdirektør for Mekoprint Cables.

Han tilføjer, at krigen har været medvirkende til, at ansatte på tværs af landegrænser er rykket tættere sammen. Selv om medarbejdere ikke har mødt hinanden, tænker ansatte i Danmark alligevel på deres ukrainske kolleger. Det har blandt andet resulteret i, at danske medarbejdere tidligere på året gennemførte en indsamling til støtte for deres kolleger i Ukraine.

– Der er ingen tvivl om, at vi har knyttet vores ukrainske kolleger tættere til os, og det har givet os et stærkere sammenhold i hele organisationen, siger Lars L. Rasmussen, som tilføjer, at dialogen med medarbejderne i Ukraine er styrket, fordi krigen gør det ekstra vigtigt at være opmærksom på deres velbefindende. Mekoprint Cables er én af de fire divisioner i Mekoprint, der har sat kursen mod betydelig vækst i de kommende år, og når produktionen flytter til den nye fabrik, vil virksomheden gradvist øge produktionen i takt med efterspørgslen.

LÆS også: Mekoprint – Mød os på tre messer i november
Mekoprint A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.