Betydningen af beklædning i skovbrugsarbejdet

Når man arbejder inden for skovbrug er det det særdeles vigtigt, at man har den rette beklædning i forhold sikkerheden på jobbet. Jobs indenfor skovbrug inkluderer blandt andet fældning af træer og vedligeholdelse af skovenes stier, samt mange andre funktioner. Det betyder både arbejde med diverse maskiner og save, hvilket kan give skader hvis man ikke passer på.

Arbejdsbeklædningen betyder meget, når man er i sådan et job og derfor er blandt andet skærebukser er yderste brugbare, netop for at undgå skader. Du kan for eksempel finde

fleksible skærebukser i forskellige størrelser hos Engelbert Strauss. Hos Engelbert Strauss er det desuden muligt at købe andet tøj til skovbrugskomfort med høj sikkerhed.

Hvilket beskyttelsesniveau giver skærebukser?

Skærebukser er særligt velegnet til arbejde med kædesave, som udgør en stor fare når man arbejder i skoven. Derudover er der også maskineri og andre farer på færde, som kroppen skal beskyttes mod. Med skærebukser beskyttes benene fra eksempelvis skæreskader og snit. Bukserne kategoriseres efter forskellige skære beskyttelsesklasser. Standardklassen hedder klasse 1, hvilket bukserne fra Engelbert Strauss hører under. Denne klasse dækker over en kædehastighed på 20 m/s.

Det er desuden relevant at kende til skærebeskyttelse formerne, som hedder ’A’, ’B’ og ’C’. Disse former er en betegnelse for, hvor beskyttelses indlæggene befinder sig på skærebukserne. Indenfor skov arbejde er det som minimum ’A’. Formerne kan du læse mere om via linket i øverste afsnit. Det er desuden muligt at købe flere varianter af skærebukser, både som overalls og jeans.

Hvad skal du ellers have på for at udføre sikkert skovarbejde?

Det er ikke kun arbejdsbukserne, der skal være i orden når man arbejder i skoven. Skoene skal også være tilegnet sådan et job, lige så vel som at den rette størrelse også spiller en væsentlig rolle. Du kan eksempelvis gøre dig klogere på arbejdssko via dette link. De rette arbejdssko, skal både være komfortable, modstandsdygtige og øge høj sikkerhed, når de bruges til eksempelvis skovarbejde, samt andre professioner. For mere information om arbejdssko, kan du klikke på linket her i afsnittet. 

Bliv guidet til at finde det rette arbejdstøj

Er du forholdsvist ny indenfor for arbejdstøj generet og sikkerheden, så kan det være en rigtigt god idé at læse op på emnet. Der findes enormt mange producenter af arbejdstøj til forskellige brancher og der er stor forskel på både kvalitet, pris og hvilken type arbejder, som det er egnet til. Mange arbejdspladser kræver at man bærer forsvarligt og sikkert arbejdstøj, men skal du eksempelvis i gang med gør-det-selv projekter, er det skam relevant at vide noget om emnet. Der kan også ske ulykker på hjemmefronten, når man renoverer, laver havearbejde eller andet. Derfor er både sikkerhedssko og snit og skærebeskyttende arbejdsbukser højt anbefalet til diverse opgaver i og omkring boligen.

Foto: Pexels.com 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.