To store industrivirksomheder i nyt samarbejde

Siemens og Körber Supply Chain indgår samarbejde om at skalere ny teknologi og få det hurtigere på markedet.

Siemens og Körber Supply Chain indgår samarbejde om at skalere ny teknologi og få det hurtigere på markedet.

De danske afdelinger af to af Tysklands store industrivirksomheder har indgået et nyt samarbejde, der vil accelerere udrulningen af nye digitale løsninger til industrien. Siemens og Körber Supply Chain har givet hinanden håndslag på et samarbejde, hvor de to parter sammen skal skalere nye teknologiske løsninger. 

Körber Supply Chain leverer automationsløsninger og udstyr til lagre og lagerbygninger, og samarbejdet udsprang af et konkret projekt, hvor kameraer indbygget i et af Körbers produkter kunne bruges til at observere, hvilke hændelser, der førte til fejl eller produktionsstop. I stedet for manuel observation udviklede Körber et system baseret på kunstig intelligens til at genkende mønstre og hændelser.

Körber ville gerne have en samarbejdspartner med til at skalere den tekniske løsning, og her faldt valget på Siemens. 

”Blandt de potentielle partnere med de nødvendige kompetencer til at skalere den her løsning, skilte Siemens sig ud ved ikke kun at fokusere på det konkrete produkt. Det udviklede sig til en snak om, hvordan vi kan indgå et partnerskab, der kan skalere og kommercialisere vores digitale løsninger,” siger Hans-Henrik Jensen, adm. direktør i Körber Supply Chain. 

Forretningsværdi af digitaliseringen

Fra Siemens side er en væsentlig succes for samarbejdet, at flere digitale løsninger kommer til at skabe forretningsværdi. 

”Vi har talt digitalisering i nogle år, og det er vigtigt at også den danske maskinbyggerbranche har fokus på at omsætte mulighederne med digitaliseringen til forretning. Efterhånden begynder flere virksomheder at optimere med AI og en cloud-løsning, men udfordringerne er skalering, kommercialisering og det at skabe reel værdi,” siger Bjarne Lykke Sørensen, adm. direktør i Siemens Danmark. 

Og netop skalering og kommercialisering er nøgleordene bag samarbejdet. Men tempoet spiller også ind. 

”Körber Supply Chain ønsker at opbygge en skalerbar forretningsmodel omkring det her produkt, hvor de samler og analyserer data, og dermed gør produktet bedre for alle kunder. I stedet for at bruge måneder eller år på at udvikle al teknologien selv, har vi integreret det med eksisterende teknologi og reduceret deres time-to-market markant. Løsningen er sikker, nem at skalere, og kan sælges som en abonnementsløsning i stedet for blot et add-on til et andet produkt,” siger Bjarne Lykke Sørensen. 

Idéerne fosser ud

Samarbejdet mellem Körber Supply Chain og Siemens skal udvikle sig til flere produkter, og de første idéer er allerede på tegnebrættet. Medarbejdere fra begge virksomheder deltog i en fælles workshop, hvor de pitchede forskellige idéer til hinanden. 

Benspændet var, at hvert pitch højst måtte vare ét minut, hvilket gav en masse dynamik. 42 idéer blev pitchet og grupperet i tre overordnede områder, som der nu dykkes dybere ned i. Idéerne er inden for forebyggende vedligeholdelse, AI til lagerstyring og nye securityløsninger. 

”IoT og kunstig intelligens er en realitet, og hvis ikke vi formår at tilbyde vores kunder fordelene ved digitaliseringen, risikerer vi at blive overhalet af vores udenlandske konkurrenter. Vores medarbejdere er blandt de bedst uddannede og mest innovative, men hvis vi som land skal bevare vores konkurrenceevne, er vi nødt til at få vores gode idéer ud at levere og gøre dem skalerbare. Derfor har vi brug for den her type samarbejde – ikke kun i Körber Supply Chain, men generelt i danske industrivirksomheder,” siger Hans-Henrik Jensen. 

Sikker skalering med Siemens cloud-løsning og Industrial Edge

Også i industrien spiller cybersecurity en stor rolle. Især fordi flere og flere komponenter kommer på internettet, så de operationelle netværk (OT) ikke på samme måde er afskærmet fra virksomhedernes almindelige it-systemer (IT) som tidligere.  

I det konkrete tilfælde med Körbers produkt betyder samarbejdet med Siemens, at vigtige data lagres i Siemens cloud-løsning og Industrial Edge på fabriksgulvet, hvor Siemens har ansvaret for at levere sikre løsninger.

LÆS også: Siemens – Simplificeret 2/3/4G mobilrouter
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger