Bæredygtighed ned til mindste detalje på El & TEKNIK 2024

Bæredygtighed ned til mindste detalje på El & TEKNIK 2024

KNX-teknologien løser alle typer af styrings- og automatiseringsopgaver i bygninger som f.eks. lys, varme, alarmer, ventilation, overvågning og solafskærmning i et enkelt system. Blandt fordelene ved KNX-teknologien er, at den er energieffektiv, fleksibel og har lave driftsomkostninger.

Virksomheden 2CTRL importerer, sælger, leverer, programmerer og installerer udvalgte løsninger baseret på de intelligente KNX-systemer, der samler alt strømforbrug ét sted. Senest er virksomheden blevet forhandler af trykknapper i det patenterede og CO2-neutralt producerede materiale Fenix™.

– Det er en helt CO2-neutral produktion fra italienske Eelectron i et ridsefrit, hårdt og antibakterielt plastmateriale, der stadig føles blødt at røre ved, fortæller direktør Simon Johnsen. 

Den behagelige overflade med soft touch og supermat finish tager ikke mod hverken fingeraftryk eller bakterier og er ovenikøbet i stand til selv at reparere overfladiske ridser.

Serien er netop designet til den KNX-standard, som 2CTRL er specialister i, og materialet er tilgængeligt i en række farver, så de kan tilpasses og skræddersys til kundernes ønsker.

Mange bække små

Den italienske producent har opnået CO2-neutralitet i produktionen af trykknapperne ved at bidrage til CO2-kompenserende projekter baseret på den samlede månedlige mængde af solgte kvadratmeter af materialet. Med i disse beregninger, der er certificeret af en tredjepart, er både udvinding og transport, produktion og i sidste ende bortskaffelse af materialet, når det en dag bliver udskiftet.

– Hvis vi får de små komponenter med også, tager vi skridtet mod at blive fuldt bæredygtige. Trykknapper fylder måske ikke så meget i de store sammenhænge, men hvis du kigger på de store kontorbyggerier, som er udført med KNX, så sidder der 500-1.000 trykknapper i hver bygning, så det løber hurtigt op. Det er mange bække små, og vi skal jo starte et sted, siger Simon Møller Johnsen.

Derudover sparer KNX-teknologien i sig selv strøm, uanset hvilken udformning den kommer i. Standarden hjælper bygningens ejer med at samle hele bygningsautomatikken i ét system, hvilket bidrager til at spare på energiforbruget.

– Du kan reducere dit standby-strømforbrug på de intelligente komponenter i bygningen med op til 60 % i forhold til traditionelle CTS-løsninger, vurderer han. Hemmeligheden ligger ikke mindst i, at KNX-produkter i gennemsnit har et strømforbrug på 0,28 watt, hvor traditionelle CTS-produkter ofte bruger mindst 0,7 watt. Med lidt hurtig hovedregning vil en bygning med 1.000 strømførende produkter altså alene på standby-forbruget sparer i omegnen af 720 kg CO2 om året ved brug af KNX-teknologien.

– Det er så bæredygtigt, som det kan blive og samtidig er systemet både intuitivt og ligetil. Det ligger i klar forlængelse af vores filosofi i 2CTRL, fastslår Simon Johnsen.

OL-U

En serie KNX-trykknapper fra italienske Eelectron i det særlige, patenterede plastmateriale Fenix™ bliver snart tilgængelig på det danske marked gennem 2CTRL. De elegante trykknapper med knapper og plader i Fenix™ er tilgængelige i seks farver, nemlig Kos White, Alaska White, Arizona Beige, Fes Blue, Bromo Grey, Ingo Black.

Mød 2CTRL på el & teknikmessen stand nr. C-4348 og oplev de nye O-LU tryk fra Eelectron

d. 14. – 16. maj 2024. Tilmelding til messen kan gøres via dette link

Yderligere information: Simon Johnsen, e-mail: simon@2ctrl.dk, tlf.: 53644344

LÆS også: MDT PRÆSENTERER DEN SORTE REVOLUTION INDEN FOR KNX-TEKNOLOGI
2CTRL ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger