Metrotile – Tagplader i stål med indbygget lyddæmper

Hvis det kan dæmpe lyden fra en 300 Hk motor, kan det vel også dæmpe lyden af regn, der trommer på taget? tænkte man hos ståltagsproducenten Metrotile. Da man i bilundustrien havde brug for en letvægtsvariant til bl.a. PVC, viste tests, at akryl havde særdeles fine lyd-dæmpende egenskaber selv i ganske tynde lag, så hvorfor ikke prøve at anvende metoden på et ståltag. Det gjorde man hos Metrotile med overraskende stor effekt. “Det kom noget bag på selv vores produktudviklingsafdeling, at den lyddæmpende effekt var så markant, at vi pludselig stod med en tagløsning, der ikke kun så at sige absorberer en stor del af lyden oppefra, men samtidig har en meget lav egenvægt per kvadratmeter” fortæller direktør for Metrotile i Danmark Thomas Bach, der forventer sig meget af den nye løsning.

“Ud over “trommelyden” støder vi også på, at vores kunder er lidt skeptiske overfor tage i stål, hvis de bor tæt på vandet eller har et sommerhus. Men med vores nye råvare – Optigal – giver vi 40 års garanti, hvilket er længere end alle andre tagleverandører, så mon ikke de fleste skeptikere overgiver sig nu” spørger Thomas Bach. “Skepsis kan vi også støde på hos noglet arkitekter; men her handler det mere om tradition og vane fra gammel tid, hvor et tag var i tegl eller – til nød – eternit, tror jeg. Her har vi stadig et arbejde, der skal gøres, hvor ikke mindst blandt andet den relativt lave pris sammenholdt med de 40 års garanti gerne skulle tælle ekstra på vores plusside” tilføjer han. Afslutningsvis påpeger Thomas Bach, “at som så mange andre med et relativt nyt byggemateriale i Danmark oplever vi da også, at det i begyndelsen er op ad bakke at ændre på folks holdninger; men med nye ty-per som nu for eksempel Bond Prestige (ACO) med den ekstra lyddæmpende bagside, for-venter vi da helt klart en stigende efterspørgsel hos både bygherrer, udførende og projekte-rende efter vores lette tagløsninger”.

Metrotile A/S i Thisted (metrotile.dk) sælger og markedsfører lette ståltagsløsninger til hele Skandinavien i en lang række forskellige designs og farver udvalgt efter nordisk byggetradition. Ståltage kan ofte med fordel anvendes som alternativ til andre tagløsninger som for eksempel eternit og tagpap i forbindelse med private boliger, sommerhuse, landbrug, større ejendomme og erhverv. Et ståltag er relativt billigt i indkøb, det er op til syv gange lettere end traditionelle tagløsninger, og samtidig stiller det ikke så store krav til selve tagkonstruktionen (det kan blandt andet i mange tilfælde monteres direkte på det eksisterende tag) og er hurtigt at montere. Et ståltag koster således typisk ned til det halve i forhold andre tagløsninger. Udover ståltage har Metrotile et komplet sortiment indenfor tilbehør til inddækninger, tagrender og befæstigelse samt undertage.

Alle tagløsninger – Quartz, Prestige og Prestige(ACO) – fra Metrotile leveres med 40 års produktgaranti. Se mere på metrotile.dk

LÆS også: Makita – Stærke akku-maskiner klarer alle opgaver i have og skov
Metrotile – Tagplader i stål med indbygget lyddæmper's Firmaprofil
Cookie-indstillinger