Brandsikring i procesindustri
Brandsikring i procesindustrien
Brandsikring i procesindustrien refererer til de forskellige foranstaltninger og strategier, der implementeres for at minimere risikoen for brande og reducere deres potentielle indvirkning på mennesker, udstyr og miljø i industrielle anlæg. Procesindustrien omfatter sektorer som kemisk produktion, petrokemi, raffinering, fødevareproduktion og andre industrier, hvor komplekse processer og materialer håndteres.
Først og fremmest fokusereres på forebyggelse. Dette indebærer omhyggelig planlægning og design af anlægget for at minimere risikoen for brand. Dette kan omfatte korrekt placering af udstyr, brugen af brandsikre materialer og implementering af automatiserede systemer til at overvåge og regulere processer.
Leverandører af Brandsikring i procesindustri:
Lotek A/S
Rønsdam 10
6400 Sønderborg
Tlf.: 70 13 52 00
E-mail: info@lotek.dk
Armadan A/S
Niels Bohrs Vej 1A
6000 Kolding
Tlf.: 70 22 99 33
E-mail: info@armadan.dk
DTEK A/S
Dalager 7
2605 Brøndby
Tlf.: 70 23 22 63
E-mail: ask@dtek.dk
Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00
Mere viden:
En vigtig del af det er også at implementere systemer til hurtig detektion af potentielle brande. Brandalarmer, varmesensorer og røgdetektorer er eksempler på udstyr, der anvendes til at advare om en mulig brand, så der kan træffes foranstaltninger i tide.
I tilfælde af en brand
I tilfælde af en brand fokuserer brandsikring på effektiv brandbekæmpelse. Dette indebærer installation af brandslukningssystemer som sprinkleranlæg, brandslanger, brandslukningsapparater og andre brandslukningsmidler. Disse systemer er designet til at begrænse ilden og forhindre, at den spreder sig til andre områder af anlægget.
Evakueringssystemer og nødprocedurer er også en integreret del af sikringen. Sikkerhedstræning og klare retningslinjer for personalet bidrager til at sikre, at mennesker kan evakuere sikkert og effektivt i tilfælde af en nødsituation.
Overholdelse af nationale og internationale standarder og regulativer er også en vigtig del af brandsikring i procesindustrien. Dette sikrer, at anlæggene opfylder nødvendige sikkerhedsstandarder og er i overensstemmelse med lovgivningen.
Samlet set er brandsikring i procesindustrien en omfattende tilgang, der kombinerer forebyggelse, detektion, brandbekæmpelse, evakuering og overholdelse af standarder for at skabe et sikkert arbejdsmiljø og beskytte værdifulde ressourcer
Siemens leverer helhedsløsning til Danmarks største plastsorteringsanlæg – ReSource i Esbjerg
Siemens – Tips til ”Online Software Delivery”
Danmarks nye store plastsorteringsanlæg ReSource får en avanceret helhedsløsning til styring af brandsikringsanlæg, styring af klimatiske forhold, sikkerhed med adgangskontrol og CCTV samt en avanceret video procesovervågning fra Siemens. Alt for sikre optimale forhold til at skabe en af Europas mest avancerede plastsorteringsanlæg. Samlet er der tale om en ordre på cirka 15 mio. kr., som understreger Siemens stærke portefølje til understøttelse af grøn omstilling. ReSource forventes at gå i drift tidligt i 2024 og vil have kapacitet til at behandle 160.000 tons plastikaffald årligt, og dermed majoriteten af det danske plastaffald gennem en avanceret sorteringsproces.
Quantafuel og Eurazeo er gået sammen for at skabe ReSource i Esbjerg med en 50/50 eierandel. Det er et både stort og avanceret anlæg, hvor der anvendes de nyeste og mest avancerede teknologiske løsninger i sorteringsanlægget og i områderne omkring anlægget. Siemens er valgt til at levere brandsikringsanlæg til hele produktionsområdet, adgangskontrol til alle bygninger og øvrige faciliteter, herunder CCTV-overvågning kombineret med termiske kameraer til perimeter overvågning. Desuden anvendes der termiske kameraer til tidlig detektering af brand i plastoplag. Formålet er at skabe størst mulig sikkerhed i og omkring sorteringsanlægget. Indenfor i selve anlægget leverer Siemens også video til procesovervågning. De mange elementer er samlet i et fælles building management system, som giver et enkelt og hurtigt overblik, og hvor det ligeledes er muligt at betjene alle systemer.
"Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Siemens. Deres avancerede helhedsløsning vil spille en afgørende rolle i at sikre optimal drift og sikkerhed på ReSource i Esbjerg. Med denne teknologiske løsning er vi godt rustet til at etablere et af Europas mest avancerede plastsorteringsanlæg, og vi ser frem til at gå i drift i 2024," siger Lars H. Kristensen, fabriksdirektør hos ReSource Denmark.
Jorton er hovedentreprenør på opgaven med Bravida som elinstallatør, og Rambøll er rådgivere på projektet. Afgørende for det gode samarbejde mellem alle parter har været en tidlig involvering. Det giver alle mulighed for at bidrage fra start i processen, hvilket er vigtigt ved så kompleks en opgave som opførelse af ReSource.
"Vi har valgt at indgå i partnerskab med Siemens, fordi projektet både er stort og komplekst. Derfor er det afgørende, at vores partner har erfaring med lignende komplekse løsninger – og samtidig har kompetence og størrelse til at løfte så stort et projekt og komme i mål med det,” siger områdechef Peter Storkholm hos Jorton.
For Siemens er ReSource seneste af en række samarbejde med kunder inden for den grønne omstilling. Power-to-X er ligeledes et indsatsområde, hvor man understøtter kunder med at udvikle, drifte og facilitere anlæg med fokus på automatisering, elektrificering og digitalisering. ”Siemens har en bred produkt-og serviceportefølje, som kan understøtte kunder inden for den grønne omstilling. Vi er stolte over at kunne levere og kombinere mange elementer sammen i én fælles løsning, som vil kunne bruges af mange aktører inden for bæredygtig omstilling, herunder Power-to-X,” siger salgsdirektør Kim Hedegaard hos Siemens.
DBI – Brandsikring af byggeri
DBI’s platform for brandsikring af byggeri har fået en opdatering, der gør den hurtigere og mere brugervenlig. Desuden er der tilføjet nyt indhold til brugerne.
Platformen ‘Brandsikring af Byggeri’ har efterhånden et par år på bagen. Nu er den blevet opdateret med en mere intuitiv og brugervenlig brugerflade, som gør det endnu lettere at arbejde med brandsikringen af byggeri efter BR18.
- ‘Brandsikring af Byggeri’ gik i luften for et par år siden og trængte til en opdatering. I takt med at den har fået mere indhold, er hastigheden af den faldet, så nu har den fået en opdatering, så den fungerer langt hurtigere, siger Claus Langhoff, der er projektleder hos DBI.
- Ved at tale med brugerne af platformen har vi fundet ud af, at flere af platformens funktioner og muligheder slet ikke opdages og derfor ikke anvendes. Det til trods for, at der er over 2.000 registrerede brugere. Derfor har vi gentænkt brugerfladen, ligesom nogle af platformens funktioner også er blevet udbygget, siger han.
Praktiske funktioner og helt opdateret
‘Brandsikring af Byggeri’ indeholder kapitel 0-8 af ‘Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – Brand’ og de indtil videre 20 bilag, der er udkommet til vejledningen. Den samme information kan findes på Bolig- og Planstyrelses hjemmeside som PDF’er, men på DBI’s platform er alt samlet ét sted. Desuden er løsningen betydeligt nemmere at arbejde med takket være en række forskellige praktiske funktioner. Bl.a. kan søgefunktionen indstilles til at søge i specifikke bilag og kapitler eller på tværs af dem alle, hvilket gør det en del mere effektivt at finde den ønskede information.
- Nogle brugere har været i tvivl, om ‘Brandsikring af Byggeri’ var opdateret. For at sikre det har vi fået en webcrawler, der løbende tjekker Plan- og Boligstyrelsens hjemmeside for nyt indhold, så vi meget hurtigt kan lægge ny information op på platformen, siger Claus Langhoff.
Kommentarer fra DBI’s eksperter
Derudover indeholder platformen også et værktøj, der hjælper med at identificere et byggeris brandklasse, ligesom man kan finde skabeloner for starterklæring, dokumentfortegnelse og symboler til brug for brandplaner, som alle er udarbejdet af DBI.
- Notefunktionen, hvor man kan skrive sine egne noter i bilag og kapitler og dele dem med kolleger, er også blevet forbedret og har fået farvekoder. Og på forsiden er det kommet et overblik over de seneste ændrede bilag og kapitler, siger Claus Langhoff og tilføjer:
- Man vil også kunne læse DBI’s brandeksperters kommentarer til nye forandringer – bl.a. om konsekvenserne af forandringerne, og hvad man skal være opmærksom på i den forbindelse.
FAKTA
Brandsikring af Byggeri
‘Brandsikring af Byggeri’ er DBI’s digitale platform. Den indeholder bl.a. alle kapitler af ‘Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 – Brand’ og alle tilhørende bilag, som den tilfører en række praktiske funktioner. Desuden indeholder den værktøjer, skabeloner og kommentarer til nye forandringer fra brandeksperter. Adgangen til indholdet er gratis, når man har oprettet en bruger. Læs mere, og besøg platformen via: www.brandsikringafbyggeri.dk.
Læs orginalartiklen her
Systemair – Brandsikring af ventilationsanlæg – gjort nemt!
Vi fortsætter på vores solide platform og lancerer en forenklet vejledning omkring automatik og komponentvalg til brandsikring af ventilationsanlæg i forhold til standardløsninger i DS428:2019.
I Systemair har vi taget hul på 2021 med hastige skridt, og vores forventningerne til året er endnu mere fokus på et bedre og sundere indeklima. I løbet af året glæder vi os fortsat til at bidrage til den grønne omstilling gennem innovative og energieffektive ventilationsprodukter. Vi ser ind i et år med nye muligheder for branchen og udfordringer i byggeriet, som vi igennem vores fortsatte udvikling, ser frem til at kunne bidrage til, med bæredygtige og energieffektive produkter.
En konkurrencemæssig fordel
Det forgangne år har lært os, at forandringsparathed er særligt vigtigt, når uforudsigeligheden er stor – ikke bare for ventilationsbranchen, men generelt for det globale marked. Som virksomhed skal vi tilpasse os hurtigt og effektivt, når omgivelserne og markedet ændre sig med stor hast. Vi skyder derfor året i gang med fokus på vores brandsikringsautomatik, der nu har fået et facelift.
Vi fortsætter på vores solide platform og lancerer en forenklet vejledning for vores kunder omkring automatik og komponentvalg til brandsikring af ventilationsanlæg i forhold til standardløsninger i DS428:2019.
Claus Pedersen, produktchef Systemair Danmark:
”Vores platform har vist sig at være driftssikker og simpel at bruge. Nu har vi tilføjet flere funktioner og systemet er nu blevet smartere. De mange fordele er ikke til at tage fejl af.”
Drager fordel af Systemair Gruppens globale marked
Med Systemair Gruppens markedsandele drager vi nu fordel af vores globale tilstedeværelse og interne organisation. Dette byder, at vi derfor er klar til at gå til markedet med en opdateret platform, produkter af høj kvalitet og en pris der matcher konkurrenternes.
Vi har dermed reduceret vores bruttopriser på vores røgspjæld, brand- og røgspjæld, røgkontrolspjæld samt vores brandsikringsautomatik, så den samlede pakke repræsenterer markedets bedste værdi og kvalitet for pengene.
”Vores vejledning til brandsikringen var i første omgang tiltænkt som internt værktøj til vores sælgere, men i processen, blev vi hurtigt klar over, at dette visuelle overblik over systemløsninger også ville være til stor glæde for mange af vores kunder. Med en 2021-platform og markedets absolutte skarpeste ”value-for-money”-kit, er vi klar til at fortsætte i førersædet på brandsikring af ventilationsanlæg.”