Bygningsglas

Bygningsglas

Bygningsglas anvendes ofte i bygningskonstruktioner. De mange nye typer specialglas, som er sammenbygget til ruder kan opfylde meget forskelligartede funktionskrav. Krav som varmeisolering, solafskærmning, styrke, brandbeskyttelse, lydisolering samt sikring mod hærværk, indbrud og eksplosion

Leverandører af Bygningsglas:

MX Door ApS

Messevej 12
9600 Års
Tlf.: 97 99 17 00
E-mail: info@mxdoor.dk

www.mxdoor.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Mirit Glas A/S

mirit

Marielundvej 37D
DK 2730 Herlev
Tlf. +45 44 94 44 49
E-mail: post@mirit.dk

www.miritglas.com

Se hele vores produktprogram og profil her

SmartLift A/S

N. A. Christensens Vej 39
7900 Nykøbing M
Tlf.: 97 72 29 11
E-mail: smart@smartlift.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Bygningsglas refererer generelt til glas, der anvendes i bygninger til forskellige formål. Dette kan omfatte vinduer, døre, facader, og andre arkitektoniske elementer, der kræver glas som en integreret del af designet. Bygningsglas kommer i forskellige typer og varianter for at imødekomme forskellige behov og krav.

Nogle almindelige typer af glas omfatter:

  1. Isolerglas: Dette type glas består af to eller flere glaspaneler adskilt af en luft- eller gasfyldt afstand. Det hjælper med at forbedre termisk isolering og reducere varmetabet.
  2. Sikkerhedsglas: Disse glastyper er designet til at modstå brud og reducere skader i tilfælde af brud. Eksempler inkluderer hærdet glas og laminatglas.
  3. Solbeskyttende glas: Dette glas er designet til at reducere solens varme og UV-stråler, hvilket hjælper med at kontrollere indendørs temperatur og beskytte mod skadelig stråling.
  4. Reflekterende glas: Denne type glas har en belægning, der reflekterer en del af solens lys og varme, hvilket igen hjælper med at kontrollere indendørs temperatur og reducere belysningens indvirkning.
  5. Lydisolerende glas: Dette glas er konstrueret for at reducere lydoverførsel mellem rum eller fra det eksterne miljø.

Bygningsglas spiller en afgørende rolle i modernistisk arkitektur og bygningsdesign, da det ikke kun tjener æstetiske formål, men også påvirker bygningens energieffektivitet, komfort og sikkerhed. Valget af bygningsglas afhænger ofte af specifikke krav, bygningens formål og det ønskede æstetiske udtryk.


DSG leverer glas til altaner i Køge




Værnglas til altaner bringer beboerne endnu tættere på strand, natur og Køges hyggelige bymidte

Køges centrale havne- og stationsområde er i fuld gang med at blive omdannet til et attraktivt og levende område med masser af boliger – tæt på badestrand, strandeng, grønne områder og den historiske købstad.

Altanerne af værnglas giver bygningerne et minimalistisk og elegant udtryk, og åbner udsynet til nær og fjern.

Inkl. 7 års garanti mod delaminering og misfarvning på hærdet lamineret glas med EVA folie.

Projekt: Køge Kyst SH 3.2
Arkitekt: Danielsen Architecture
Altaner (produktion, levering og montage): Kecon A/S
Glasleverandør: DSG Industri A/S

Foto: Kecon A/S


Glasproducent leverer eksklusive glasløsninger til Villa Copenhagen




Det femstjernede luksushotel, Villa Copenhagen, i Indre By i København er indbegrebet af kvalitet, eksklusivitet og gennemførte løsninger. Og da hotellet skulle have nye glasløsninger, blev der ikke gået på kompromis med specialløsninger og wow-effekt. Det fortæller glasproducenten Glaseksperten, der har produceret og leveret hotellets specialdesignede glasløsninger.

Et tredimensionelt udkig gennem etager, glasværn og granitsøljer med 24 unikke glasstykker er blandt de skræddersyede glasløsninger, som pryder den gamle postcentral i København, der gennem de seneste år er blevet forvandlet til det eksklusive hotel Villa Copenhagen. Det er glasproducenten Glaseksperten, der har leveret de mange glasløsninger til hotellet.

Villa Copenhagen har været en spændende opgave for os, fordi vi har fået lov til at gå all in på at specialdesigne glasløsningerne og dermed tilpasse dem til hotellets ekstravagante stil. Den markante bygning har mere end 100 år på bagen og er klassificeret som bevaringsværdig, og derfor har det været vigtigt for os at bidrage til, at man som besøgende får en fantastisk oplevelse i den imponerende bygning, hvor der er blevet kælet for håndværket og tænkt over enhver detalje, siger Torben Fjordbak, der er Sales Manager hos Glaseksperten.

Glaseksperten har blandt andet produceret og leveret et rundt 2-lags termoglas til gulvet udført i EI60 brandklasse med en diameter på hele 162 centimeter og en tykkelse på 84 millimeter, der skaber et tredimensionelt udsyn fra receptionen og ned til det underliggende køkken.

For at skabe et spændende rum ville hotellet gerne have et transparant glas i stedet for et traditionelt loft imellem de to etager med køkken og reception. Her har vi lavet et særligt holdbart brandglas, der er sat sammen med et gulvglas og buet hærdet glas for at skabe et værn. På den måde kan man se tredimensionelt ned fra receptionen til køkkenet, hvilket skaber en helt særlig effekt i begge etager, fortæller Torben Fjordbak.

Også de majestætiske granitsøjler, der troner i den gamle sal, hvor postvognene i tidernes morgen kørte ind og ud, er blevet forfinet med 24 helt unikke stykker gulvglas med en særlig printteknik:

Da hotellet fandt de gamle granitsøljer, ønskede de at fremhæve dem yderligere ved at sætte fokus på den autentiske konstruktion. Vi gik derfor i gang med at fremstille en skræddersyet glasløsning, der både var unik og havde den rette sikkerhed. Her scannede vi 1:1 skabeloner og producerede efterfølgende 24 forskellige stykker glas med sortprintet kant, der blev sat sammen i et mønster rundt om søjlerne. På den måde bliver søjlerne lyst op nedefra gennem gulvglassene, forklarer Torben Fjordbak.

Fokus på både design og sikkerhed

Udover at Villa Copenhagens entreprenører og Glaseksperten sammen har udviklet specielle løsninger, har den høje sikkerhed i glaskonstruktionerne haft stor prioritet:

Når så store glaspartier får en vigtig funktion, er det altafgørende, at glassene er produceret, så de kan holde til alle udfordringer. Eksempelvis har vi brugt 92 stykker værnglas rundt om tagterrassen og poolområdet. Her har vi brugt SentryGlas-folie som ikke modtager fugt og dermed er vejrbestandigt, således at de mange glas kan holde til det danske vejr og har en ekstrem høj styrke, forklarer Torben Fjordbak og tilføjer:

Vores fornemmeste opgave har været at tænke ud af boksen og tilpasse hvert stykke glasGlas er ikke bare glas, og på Villa Copenhagen er hvert stykke glas udviklet til at passe til netop dét sted, så sikkerheden og designet er i topklasse. I den forbindelse er SentryGlas-folien en helt ideel løsning, da glasset på grund af folien opretholder personsikkerheden i tilfælde af, at begge glaslag knuses. Det sker dog heldigvis yderst sjældent.


Vanskelig totalentreprise til SnoerGlas – Geometrisk ovenlys monteret i Vejleå kirke




Halvbuer og utraditionelle silketryk. Matematikken udfordrede, da Vejleå Kirke skulle have nyt ovenlys i kirkens apsis. SnoerGlas fik totalentreprisen, der stod på over fem måneder og inkluderede nye ruder med silketryk i rytterlys mellem kirke og sognegård. En løsning der har gjort livet i kirken markant mere behageligt.

”23 ovenlys i en halvbue, monteret i otte meters højde samt rytterlys til sognegården med kristent silketryk.”

Det var en krævende og noget anderledes glarmesteropgave, der landede hos SnoerGlas, der fik totalentreprisen på de nye ovenlys til Vejleå Kirke i Ishøj, da kirken skulle udskifte ovenlys i kirkens apsis – korrundingen bag alteret, ved korset. I totalentreprisen var inkluderet zink inddækninger samt håndtering af ovenlysenes motorer, hvorfor opgaven udover glarmesterarbejde også involverede VVS- og elektrikerarbejde.

Halvbuen med Schüco-profiler til apsis blev først samlet hos SnoerAlu i Taastrup og siden hejst på plads med hjælp fra stillads og kran. Grundet projektets kompleksitet, skulle det tage over fem måneder med opmåling, projektering, tegning og montage, før SnoerGlas kunne afslutte projektet i Ishøj.

Rytterlys med kristent silketryk
Udover ovenlys i apsis, skulle gangen mellem kirke og sognegård også have nye rytterlys med prikmønster i silketryk og solafskærmende effekt. Sammen med prikmønsteret blev der også påført et ikon med en lille fugl på alle ruder i rytterlyset

SnoerGlas har gennem tiden leveret glasløsninger til flere sjællandske kirker. Vejleå Kirke i Ishøj, blev indviet i 1997, og er blandt Danmarks nyere kirker. De sidste 50 år er der bygget omkring 120 nye kirker i Danmark.

Vigtigt for hverdagen

Selv udtaler Vejleå Kirke om vigtigheden af at have fået monteret nyt ovenlys:

”Denne løsning er i sig selv meget vigtig, da de eksisterende ovenlys, som er tilbage fra åbningen af kirken i 1997, nu var udtjente og utætte. vi benyttede lejligheden til at øge antallet af oplukkelige felter i ovenlyset i apsis i kirkerummet, til brug for en øget naturlig ventilation af kirkerummet specielt i sommerperioden. Prikmønster blev en del af løsningen i Sognegården, for at få lidt mere solafskærmende effekt uden at coate glasset for meget ift. dagslyset. I den forbindelse blev der indlagt Vejleå Kirkes gamle logo i glasset.”

Menighedsrådets rådgiver ved projektet var arkitekt Thorben Schmidt fra Wohlert Arkitekter A/S.



Cookie-indstillinger